29 септември, 2022
Устойчив транспорт
НачалоТежкотоварниIVECO T-Way печели престижната награда iF DESIGN AWARD

IVECO T-Way печели престижната награда iF DESIGN AWARD

Журито на iF DESIGN присъди авторитетното отличие на IVECO T-Way – най-здравият камион от тежката гама на IVECO, разработен за най-екстремните офроуд мисии, като признание за неговия стилен, но здрав и функционален дизайн.

IVECO T-Way спечели престижната награда iF DESIGN AWARD в категорията “Тежкотоварни автомобили”: в категорията “Индустриален дизайн”. Основан в Германия през 1953 г., знакът iF означава иновативен дизайн, за потребителите и дизайнерската общност. Независимото жури от 120 международни експерти по дизайн избра IVECO T-Way заради изключителния му иновативен дизайн, тъй като той внася стил и технология в сегмент, който е традиционно консервативен.

IVECO T-Way е силен и издръжлив универсален камион, проектиран да върши работата си при всякакви условия. Той се фокусира върху претворяването на основните елементи на тежката гама IVECO Way за специфичната офроуд мисия и възприема всички стилистични белези от ДНК-то на IVECO, като гордото лого, доминиращо в изключително детайлната и отличителна решетка, и характерната форма на фаровете.

Всеки детайл е заложен така, че да предлага максимална функционалност в офроуд мисията. Стилът и функционалността са съчетани в дизайнерски елементи като металния ъгъл на бронята, който предпазва фара и може лесно да бъде заменен, ако бъде повреден.

Здравият универсален екстериор на IVECO T-Way е съчетан с интериор на кабината, съсредоточен върху комфорта и безопасността на водача, с отлична ергономичност, интегрирани технологии и усъвършенствана свързаност. Арматурното табло е проектирано според нуждите на професионалните шофьори с лесни за достигане контролни уреди, групирани във функционални зони и завършени с материали, вдъхновени от автомобилните стандарти и адаптирани за офроуд мисията. Детайли като металните рамки на волана и зоната за информация и развлечения отразяват стилистичната обработка на външния дизайн, създавайки 360-градусово изживяване от IVECO T-Way.

IVECO T-WAY обаче никога не губи фокуса върху своята мисия, като новата автоматична трансмисия HI-TRONIX предлага функции, специално разработени за офроуд мобилност. Новите задни дискови спирачки, системата за тежко задно окачване, по-ниското собствено тегло, свързаността, цифровите услуги и висококомфортната кабина се съчетават, за да предложат на операторите практични технологии, които допринасят за управлението на печеливш модерен бизнес.

Марко Армилиато, ръководител на отдел “Индустриален дизайн” в Iveco Group, коментира: “За нас е голяма чест, че IVECO T-Way е избран за тази престижна награда iF DESIGN AWARD. Неговият дизайн съчетава здравина, надеждност, ефективност и ориентираност към водача, като ефективно съчетава функцията със стила. Това признание следва неотдавнашните допълнителни отличия за IVECO T-Way през последните шест месеца, включително спечелването на престижната Германска награда за дизайн за “Отличен продуктов дизайн”, присъдена от Германския съвет по дизайн, и престижната награда Red Dot за “Продуктов дизайн” за 2022 г.

Победителите в iF AWARD бяха отбелязани в понеделник, 16 май 2022 г., на церемонията iF DESIGN AWARD в прочутия Friedrichstadt-Palast в Берлин, където Марко Армилиато получи отличието от името на Iveco Group.

IVECO T-Way е изключително тежкото превозно средство на марката, шампион по производителност, здравина и издръжливост на трудни терени, с надстандартна товароносимост. Той се допълва от IVECO X-WAY, кросоувърът на марката, използван за транспорт по пътищата и предназначен да преодолее последната миля извън пътя, за да достигне до работната площадка.

ИзточникIVECO
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
- Реклама -
Контакти | Турботракс България (turbotrucks.bg)

Най-четени

Последни коментари