30 септември, 2022
Устойчив транспорт
НачалоТежкотоварниIVECO признава устойчивия ангажимент на Biogas Wipptal и го прави нов посланик...

IVECO признава устойчивия ангажимент на Biogas Wipptal и го прави нов посланик на IVECO

IVECO назначи Biogas Wipptal за посланик на IVECO като признание за неговия ангажимент в областта на газовата мобилност, който се изразява в производството на втечнен биометан. Това е четвъртото назначение в рамките на международната програма “Посланик на IVECO”, която стартира миналата година, за да даде гласност на клиенти и партньори, които споделят същите ценности и за които устойчивостта е основна част от стратегията им. Изборът на Biogas Wipptal е резултат от глобален процес на подбор, който включва всички заинтересовани страни във веригата за устойчивост на добавената стойност и следва избора на италианските компании GLS Italy и Gruppo Maganetti, както и на Nicholls Transport в Обединеното кралство. Като част от програмата IVECO Biogas посвещава 50 дървета в “Гората на IVECO” на Wipptal, които ще бъдат засадени в сътрудничество с партньора на платформата за електронна търговия Treedom.

За нас е чест да признаем ангажираността на Biogas Wipptal към устойчивостта и да я признаем за положителен пример за кръгова икономика, която не само носи ползи за околната среда, но и увеличава енергийната независимост и намалява зависимостта от скъпи химически торове”, казва Джандоменико Фиорети, ръководител на отдела за развитие на бизнеса с алтернативни задвижвания на IVECO. “В действителност, когато се използва като гориво в тежкотоварни превозни средства, био-втечненият природен газ представлява ценен ресурс за пълна декарбонизация на логистичните процеси, без да се прави компромис с производителността и обхвата на мисията в сравнение с конвенционалните дизелови задвижващи агрегати. Освен това биометанът е едно от ключовите решения, идентифицирани и подкрепени от Европейската комисия чрез конкретна цел за производство на 35 милиарда кубически метра до 2030 г. в рамките на плана REPowerEU. Подходът на Biogas Wipptal е доказателство за централната роля, която bio-LNG трябва да играе в едно устойчиво бъдеще – в автомобилния товарен транспорт и извън него.

Манфред Гиус, управляващ директор на Biogas Wipptal, обяснява: “Много се радваме да бъдем обявени за посланик на IVECO и ви благодарим много. Като лидер на пазара на тежкотоварни автомобили със задвижване на втечнен природен газ, IVECO направи още една важна стъпка към устойчивост в автомобилния товарен транспорт. Като производител на bio-LNG ние затваряме кръга, като позволяваме намаляване на емисиите на CO2 с до 95 процента. С производството на около 11 тона bio-LNG на ден можем да зареждаме почти 30 камиона – ценен принос към опазването на климата. В контекста на декарбонизацията ние се възприемаме като мост между двата свята – селското стопанство и транспорта, тъй като и двата се възползват от нашата инсталация за биогаз.

Biogas Wipptal е дружество, състоящо се от 62 млечни ферми, работещи в региона Alta Valle Isarco в Северна Италия – Южен Тирол. Дружеството използва отпадъци от животновъдството и произвежда тор чрез процес на ферментация, който намалява замърсяването на земеделските земи с нитрати. В същото време произведените от компанията органични торове се връщат обратно в селското стопанство, лозята и овощните градини по иновативен модел на кръгова икономика, в който участват местните заинтересовани страни. В процеса на работа компанията транспортира 150 000 тона твърд оборски тор и утайка с модерни превозни средства.

Подходът на Biogas Wipptal намалява торенето с оборски тор и кал, като по този начин се спестяват 1,2 тона CO2 годишно на млечна крава. Освен това земеделските стопани разполагат със системи за разпръскване, управлявани от сензори и съобразени с наклона на терена, които намаляват емисиите на парникови газове с 95 % и на амоняк с 60 %.

ИзточникIVECO
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
- Реклама -
Контакти | Турботракс България (turbotrucks.bg)

Най-четени

Последни коментари