4 октомври, 2022
Устойчив транспорт
НачалоТежкотоварниScania Super печели наградата Green Truck 2022

Scania Super печели наградата Green Truck 2022

За шеста поредна година Scania отново получи титлата “Зелен камион” заради изключителната си транспортна ефективност и икономичност. Този път Scania заяви участие с камион ползващ новия задвижващ агрегат на база Super. Всички производители на тежкотоварни автомобили в Европа са поканени да участват в този престижен сравнителен тест, който се организира ежегодно от две германски търговски списания с цел да се определи най-икономичният камион за дълги разстояния.

Изключително съм доволен, че за шести пореден път Scania се класира като най-ефективния камион в транспорта”, казва Стефан Дорски, старши вицепрезидент и ръководител на Scania Trucks. “Нашият задвижващ агрегат, базиран на технологията Super, донесе напълно ново ниво на ефективност на пазара, като нашите клиенти вече се възползват от неговите 8% икономии на гориво.

Scania 500 S Super Highline е носител на наградата „Зелен камион“ за 2022 г.

Новият 13-литров, шестцилиндров, редови двигател Super на Scania беше представен през ноември 2021 г. и се предлага в четири мощности за Евро 6. С него Scania участва в тазгодишния тест Green Truck, който се провежда в Германия по обществени пътища. Всяка година се използва един и същ 340-километров маршрут, като условията в отделните отсечки са различни. Този път беше предвидено да се използва композиция – полуремарке с влекач 4х2 с мощност 500 к.с. и общо тегло 40 тона.

Тестът “Зелен камион” се организира от водещите търговски списания Trucker и VerkehrsRundschau. Целта е да се определи най-ефективният тежкотоварен камион чрез формула, която отчита както разхода на гориво, така и средната скорост. Тестовете се наблюдават стриктно. Факторите, които оказват влияние върху резултатите (като външни температури и насрещен вятър), се компенсират чрез използването на референтен камион с добре документирани характеристики, който провежда всеки тест паралелно с конкурентите.

Спечелването на наградата “Зелен камион” е доказателство за нашите постижения и отличителен белег за стойността, която Scania предлага”, казва Стефан Дорски, ръководител на Scania Trucks. “Тези влекачи имат същите спецификации и функции за пестене на гориво, които предоставяме на нашите клиенти, което ги прави истински победители тук.

ИзточникScania
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
- Реклама -
Контакти | Турботракс България (turbotrucks.bg)

Най-четени

Последни коментари