4 октомври, 2022
Устойчив транспорт
НачалоЛогистикаDHL стартира услугата GoGreen Plus за неутрални по отношение на климата доставки

DHL стартира услугата GoGreen Plus за неутрални по отношение на климата доставки

Групата Deutsche Post DHL стартира нова услуга за бизнес клиенти в своето подразделение Post & Parcel Germany, за да избегне емисиите на CO2 при изпращане на пратки в собствената си мрежа. Първоначално това ще бъде пилотна операция за избрани бизнес клиенти. Тези клиенти ще имат възможност да изпращат своите колетни пратки 100% неутрални по отношение на климата, като спестят емисиите на CO2, генерирани по време на транспорта, директно в логистичната мрежа на Deutsche Post DHL, като инвестират в допълнителни мерки за намаляване на емисиите. За тази цел Deutsche Post DHL купува все повече устойчиви горива и електрически камиони, например. По този начин емисиите се намаляват в собствената мрежа на компанията точно до степента, в която те се генерират при транспортирането на пратката на клиента. По този начин услугата GoGreen Plus отива решително по-далеч от услугата GoGreen на Deutsche Post DHL, която се предлага от 2007 г. насам: при нея емисиите на CO2 за национални и международни колетни пратки се компенсират със сертификати за емисии от глобални проекти за климата. Много клиенти на DHL използват тази услуга, която все повече се утвърждава като стандарт за устойчива доставка на колетни пратки. С GoGreen Plus предишното “компенсиране” чрез външни мерки за опазване на климата сега се превръща в така нареченото “вмъкване”.

Големият интерес на нашите пилотни клиенти към GoGreen Plus ни показва, че реалното избягване на емисии в транспортната верига на Deutsche Post DHL е важен въпрос за нашите клиенти. Много се радваме, че ще продължим да развиваме нашата водеща роля в индустрията в областта на устойчивото развитие и ще направим процесите и продуктите си още по-екологични”, казва Оле Нордхоф, ръководител на отдел “Маркетинг” в поделението за пощенски и колетни пратки на Deutsche Post DHL Group в Германия. Целта на пилотната фаза е да се натрупа допълнителен опит и да се усъвършенстват процесите. От 2023 г. услугата GoGreen Plus за колетни пратки ще бъде достъпна и за други заинтересовани бизнес клиенти, а през 2022 г. ще бъде разширена до други продукти.

Бизнес клиенти, участващи в пилотната операция, са например компанията за електроника ElectronicPartner, компанията за развлечения Sky и производителят на обувки за бягане Brooks Sports с марката Brooks. “Радваме се, че заедно с DHL и GoGreen Plus установяваме нов пазарен стандарт. Чрез ефективното избягване на емисиите на CO2 ние започваме там, където възниква въздействието върху околната среда, и по този начин правим транспорта още по-неутрален по отношение на климата по един разумен начин”, обяснява Карл Траутман, член на управителния съвет на ElectronicPartner. Кристиан Пац, старши вицепрезидент “Операции с клиенти” в Sky Deutschland, казва: “От години сме ангажирани с въпроса за устойчивостта в Sky. Ето защо е чудесно, че сега сме един от участниците в този иновативен пилотен проект и че заедно с DHL и GoGreen Plus ще продължим да постигаме неутралност по отношение на климата.

От много години насам Deutsche Post DHL работи активно върху устойчиви решения за транспортиране, сортиране и доставка на писма и колети. Примери за това са нарастващата електрификация на автомобилния парк, транспортирането на пратки с екологичен железопътен транспорт или въвеждането в експлоатация на неутрални по отношение на климата работни обекти. Чрез различни мерки по цялата логистична верига компанията е намалила собствените си емисии на CO2 на пратка с 25% през последните пет години. В този процес Deutsche Post DHL дава възможност на своите клиенти сами да компенсират или намалят количеството на своите емисии на CO2, например с класическата услуга GoGreen или новата услуга GoGreen Plus, която е следващото ниво на неутрален спрямо климата превоз.

GoGreen Plus може да бъде поръчан в рамките на настоящата пилотна операция заедно с DHL. Съществува и съответна оферта за национална реклама и доставки за пресата. През тази година е планирано предлагането на продукта GoGreen Plus за пощенски пратки.

Deutsche Post DHL ще представи допълнителни новини по темата за устойчивостта на пресконференция в Берлин на 11 май.

ИзточникDeutsche Post DHL
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
- Реклама -
Контакти | Турботракс България (turbotrucks.bg)

Най-четени

Последни коментари