30 септември, 2022
Устойчив транспорт
НачалоТежкотоварниДо 10% икономия на гориво и CO2 с новите камиони Renault Trucks...

До 10% икономия на гориво и CO2 с новите камиони Renault Trucks D, D Wide И C 2,3 м

През 2023 г. Renault Trucks подобрява енергийната ефективност на своите модели, предназначени за дистрибуция и леко строителство, като същевременно намалява техния отпечатък върху околната среда. Благодарение на оптимизацията на двигателя, новата скоростна кутия и пакета Fuel Eco+, Renault Trucks D, D Wide и C 2,3 м от 2023 ще намалят разхода на гориво и свързаните с него емисии на CO2 с до 10%.

Доставките в претоварените градски центрове, стресът, свързан с безопасността на участниците в движението и товара, или поддържането на производителността – ежедневието на водачите, работещи в градска среда, може да бъде изпълнено с изпитания. Renault Trucks прави всичко възможно, за да улесни тяхната мисия и да повиши тяхната ефективност, както и тази на автомобила.

Двигател Renault Trucks D11.

До 10% намаление на разхода на гориво и на емисиите на CO2 за Renault Trucks D Wide и C 2,3 м

През моделната 2023 г. Renault Trucks D Wide и C 2,3 м получават новия двигател DE11. В този двигател е използвана патентованата технология Wave Piston, която чрез пренасочване на пламъците в горивната камера позволява по-добро използване на наличния кислород и следователно по-добро изгаряне. В този двигател са монтирани и нови инжектори с подобрена прецизност. За по-добра ефективност Renault Trucks работи и за намаляване на загубите от триене: шарнирите, буталата и коляновият вал са преработени, а управлението на картерните газове е оптимизирано. Разработени са също така нов високоефективен турбокомпресор със сачмени лагери с подобрено време за реакция и маслена помпа с променлив дебит, комбинирана с масло с нисък вискозитет. Renault Trucks също така е избрало оптимизирана система за пречистване на отработените газове и нов блок за управление на двигателя.

Камионите Renault D Wide и C 2,3 м също са оборудвани с подобрена автоматична скоростна кутия Optidriver. Като опция режимът Eco позволява допълнително намаляване на разхода на гориво.

Допълнително намаление на разхода на гориво с 5% може да се постигне с пакета Fuel Eco+, който включва спойлер на покрива, странични дефлектори, контролиран въздушен компресор и автоматично изключване на двигателя след три минути.

Комбинацията от всички тези технологии води до икономия на гориво от 10% в сравнение с предишното поколение Renault Trucks D Wide и C 2.3 м.

Renault Trucks D.

Renault Trucks D: ново задвижване и нова автоматична скоростна кутия Optishift

Renault Trucks D, оборудвани с 5 и 8-литрови двигатели, получават нова 8-степенна скоростна кутия, наречена Optishift. Напълно автоматичен, Optishift предлага превъзходен комфорт на шофиране с подобрена маневреност при ниски скорости и повишена горивна ефективност. Новата автоматична скоростна кутия Optishift се предлага като опция за Renault Trucks D 4×4. Като опция се предлага и икономичен режим за още по-голяма икономия на гориво.

И накрая, пакетът Fuel Eco+ предлага допълнителни икономии на гориво.

Комбинацията от всички тези технологии означава, че може да се постигне икономия на гориво от 9% в сравнение с предишното поколение на Renault Trucks D.

Подобрена безопасност и комфорт на борда

Комфортът на водача е една от основните грижи на производителя и също е подобрен в дистрибуторската гама на Renault Trucks.

За по-голяма безопасност Renault Trucks D, D Wide и C 2,3 м са оборудвани със системата BirdView: четири камери, разположени от външната страна на автомобила, предлагат панорамен изглед в реално време на 7-инчов LCD екран. Това дава на водача пълна картина на околността в един образ и без слепи зони, което намалява риска от сблъсък.

За постигане на перфектен визуален и бордови комфорт интериорът на Renault Trucks D, D Wide и C 2,3 м е преработен. Седалките, леглата и пейките са покрити с нова материя, в съответствие с новата хармония на кабината, а бутоните за управление са с нова бяла подсветка.

Renault Trucks D, D Wide, C 2.3m.

Индивидуални услуги за пълен контрол на оперативните разходи

За да могат превозвачите да увеличат рентабилността си чрез намаляване на оперативните разходи, автомобилите могат да бъдат придружени от абонамент за Optifleet, инструмента за наблюдение и управление на автопарка в реално време на Renault Trucks.

На практика Optifleet дава възможност за оптимизиране на маршрутите по отношение на времето и изминатото разстояние, благодарение на наблюдението на доставките в реално време с помощта на модула Map.

Инструментът предлага също така възможност за наблюдение на потреблението на енергия на превозните средства, благодарение на модул Check, а интегрираната функция Ecoscore позволява дистанционно наблюдение на техническите данни за всеки водач (разход на гориво, процент от времето, прекарано на празен ход, брой натискания на спирачния педал и т.н.). Целта е да се оптимизира разходът на гориво и да се намалят емисиите на CO2 чрез анализиране на работата на водачите и определяне на тези, които трябва да бъдат обучени на принципите на рационалното шофиране.

И накрая, Renault Trucks предлага индивидуални договори за поддръжка Start & Drive за своите превозни средства, което позволява на превозвачите да увеличат максимално времето за експлоатация на превозните средства и да управляват бюджетите си напълно спокойно.

ИзточникRenault Trucks
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
- Реклама -
Контакти | Турботракс България (turbotrucks.bg)

Най-четени

Последни коментари