25 септември, 2022
Устойчив транспорт
НачалоКомпанииABB подкрепя Shell в изграждането на системи за зареждане на електрически превозни...

ABB подкрепя Shell в изграждането на системи за зареждане на електрически превозни средства

ABB E-mobility и Shell издигат сътрудничеството си на следващо ниво, за да осигурят гъвкаво и качествено зареждане на милиони електрически автомобили.

Като лидер в областта на зарядна инфраструктура за електромобили, ABB E-mobility подписа ново глобално рамково споразумение с Shell за доставка на цялостно портфолио от зарядни станции за променлив и постоянен ток на ABB. Портфолиото варира от AC wallbox за домашни, работни или търговски инсталации до Terra 360, която е идеална за използване в градски зарядни станции, паркинги на търговски обекти и приложение в автопаркове.

Чрез това сътрудничество ABB E-mobility и Shell ще помогнат за справяне с две от предизвикателствата пред все по-широкото разпространение на електромобилите. На първо място, наличност на инфраструктура за зареждане, с която Shell цели да осигури функционирането на над 500 000 точки за зареждане в световен мащаб до 2025 г. и 2 500 000 до 2030 г., в жилищни и търговски обекти или обекти на Shell за продажба на дребно. Второ – скорост на зареждане – Terra 360 е част от портфолиото зарядни станции на ABB.

Франк Мюлон, главен изпълнителен директор на ABB E-mobility, коментира: “В съответствие с нашето съвместно участие в Световния шампионат на ABB FIA Formula E, както ABB, така и Shell въвеждат иновации, за да постигнат напредък в областта на електро-мобилността. От 2019 г. насам работим заедно по внедряването на обществена инфраструктура за зареждане и това последно споразумение извежда това сътрудничество на следващо ниво.

Развълнувани сме да подкрепим Shell в реализирането на целта ù да създаде глобална мрежа за зареждане. С достъпа до пълната широта на нашето портфолио за зареждане гарантираме, че Shell може да избере най-подходящото решение за всеки случай на употреба, като по този начин помагаме за зареждането на повече хора, независимо от тяхното местоположение.”, продължи Франк Мюлон.

ABB е световен лидер в областта на решенията за зареждане на електрически превозни средства и предпочитан партньор на най-големите производители на оригинално оборудване за електрически превозни средства в света и оператори на национални мрежи за зареждане на електрически превозни средства, като е продала над 680 000 зарядни устройства за електрически превозни средства на повече от 85 пазара; над 30 000 бързи зарядни устройства за постоянен ток и 650 000 зарядни устройства за променлив ток, включително тези, продавани чрез Chargedot.

ABB е титулярен партньор на световния шампионат ABB FIA Formula E, международна състезателна серия за изцяло електрически едноместни състезателни автомобили. Нейната технология поддържа състезанията на градските писти по целия свят и компанията ще бъде официален доставчик на зарядни устройства от сезон 9.

ИзточникABB
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
- Реклама -
Нова генерация DAF | Турботракс България (turbotrucks.bg)

Най-четени

Последни коментари