4 октомври, 2022
Устойчив транспорт
НачалоАвтобусиОтличен във всяко отношение: Новият Mercedes-Benz Tourrider печели награда за иновация

Отличен във всяко отношение: Новият Mercedes-Benz Tourrider печели награда за иновация

Едва пуснат на пазара и вече отличен с награда: в навечерието на търговското изложение BUS2BUS на 27 и 28 април в Берлин Daimler Buses имаше удоволствието да приеме наградата “busplaner Innovation Award 2022” за новия туристически автобус Mercedes-Benz Tourrider.

Чисто нов и вече с награда: Mercedes-Benz Tourrider за Северна Америка

Наградата за иновации за Mercedes-Benz Tourrider не е случайна. Независимо дали става въпрос за дизайн, комфорт, технологии, функции за безопасност, индивидуалност или икономичност – новият Mercedes-Benz Tourrider е крайъгълен камък за туристическите автобуси в Северна Америка и е пълен с иновации. Daimler Buses разработи Mercedes-Benz Tourrider във вариантите Tourrider Business и Premium специално за този пазар, след като внимателно се вслуша в желанията на автобусните превозвачи в САЩ и Канада.

Тил Обервьордер, ръководител на Daimler Buses: “Радваме се да получим тази първа награда за новия Mercedes-Benz Tourrider и бихме искали да благодарим на читателите на busplaner. Mercedes-Benz Tourrider е истински американски автомобил, създаден с целия глобален опит на Daimler Buses.

Иновативни системи за подпомагане: Система с 360-градусова камера и ABA 5

В допълнение към комфорта, фокусът на автобуса е върху безопасността благодарение на иновативните системи за асистенция. Системата с 360-градусова камера предлага перфектна видимост във всички посоки при маневриране и в тесни пространства. Mercedes-Benz Tourrider е и първият туристически автобус, който разполага с уникалната система за подпомагане на аварийното спиране Active Brake Assist 5 – накратко ABA 5 – с разпознаване на пешеходци. В рамките на възможностите на системата, асистиращата система – стандартно оборудване в Mercedes-Benz Tourrider – е първият в света асистент за аварийно спиране за градски и туристически автобуси, който може да извършва автоматизирано максимално пълно спиране при неподвижни и движещи се препятствия, а сега и при пешеходци.

Иновативно оборудване: стъклен покрив и амбиентно осветление

Иновациите при Mercedes-Benz Tourrider включват стъкления покрив Top Sky Panorama (опция за Tourrider Premium) за очарователни гледки и опционално амбиентно осветление в пътническото отделение. Водачът на автобуса може да зададе различни цветове и да избере интензивността на светлината, за да създаде индивидуално настроение, подходящо за случая и пътниците.

Новият Mercedes-Benz Tourrider – Особености.

Типичните характеристики за Северна Америка включват единична пътническа врата отпред, равен под и оформление на пътническия салон с равномерно разпределени двойни седалки и тоалетна на нивото на земята отзад вдясно по посока на движението, на последния ред седалки. Предпазните брони и разделеното предно стъкло, както и стандартното ниско разположение на външните огледала с плоски стъкла също отговарят на отвъдокеанските изисквания.

Сърцето на задвижващата система е редовият шестцилиндров двигател Mercedes-Benz OM 471 – в Mercedes-Benz Tourrider изключително за туристически автобуси в Северна Америка. С работен обем от 12,8 литра двигателят осигурява 336 kW (456 к.с.) и максимален въртящ момент от 2300 Nm. Мощността се предава от автоматична трансмисия Allison с преобразувател на въртящия момент.

Mercedes-Benz Tourrider се предлага като туристически автобус с три оси и дължина на превозното средство 13,72 м (включително 13,92 м абсорбаторна броня) в двата варианта на модела – Tourrider Business и Tourrider Premium. В допълнение към характеристиките на дизайна и оборудването, те се различават и по височината си – 3,69 м (Business) и 3,75 м (Premium). Допълнително предимство е пространството над главите на пътниците в купето.

Читателите на специализираното списание “Busplaner” също оцениха този цялостен пакет от дизайн, комфорт, технологии и безопасност и удостоиха новия Mercedes-Benz Tourrider с “Наградата за иновации 2022”.

ИзточникDaimler Buses
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
- Реклама -
Контакти | Турботракс България (turbotrucks.bg)

Най-четени

Последни коментари