7 октомври, 2022
Устойчив транспорт
НачалоТежкотоварниВъзобновяване на производството на камиони в MAN

Възобновяване на производството на камиони в MAN

MAN възобновява производството на камиони тази седмица. От средата на март производството беше спряно за шест седмици поради недостиг на доставки, причинен от войната в Украйна, в заводите за камиони на MAN в Мюнхен и Краков. Заводите за компоненти на MAN в Нюрнберг и Залцгитер сега също постепенно увеличават капацитета си. На рестартирането в Мюнхен рано сутринта в понеделник присъства министър-председателят на Бавария д-р Маркус Зьодер.

Рестартирането на производството на товарни автомобили е много добър сигнал за нашите служители и клиентите ни. Въпреки това все още няма причина за еуфория. Ще се доближим до обичайните си производствени нива само стъпка по стъпка. Производството продължава да бъде обект на големи несигурности. Ако войната отново се премести по-силно към Западна Украйна, може да се сблъскаме с нов застой. Гъвкавостта е и остава на дневен ред, както и строгата дисциплина по отношение на разходите”, заяви главният изпълнителен директор на MAN Александър Власкъмп.

Рестартиране на производството на камиони в MAN в Мюнхен: Министър-председателят на Бавария Маркус Зьодер (на заден план) оглежда производството заедно със служител на MAN.

Доставчиците на кабелни снопове в Украйна, които произвеждат кабелни снопове за MAN, в момента са в състояние да произвеждат и доставят отново, макар и на ниско ниво. Освен това MAN е в график с дублирането на производството на кабелни снопове в други държави. Първоначално обаче MAN ще разполага със значително по-малко варианти в гамата си и с висока степен на несигурност ще увеличава производството си стъпка по стъпка.

MAN систематично се придържа към програмата си за преструктуриране във връзка с преобразуването на компанията. Поради намалената производствена програма дружеството ще трябва да продължи да използва инструмента на съкратеното работно време в своите германски обекти.

ИзточникMAN Truck & Bus
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
- Реклама -
Контакти | Турботракс България (turbotrucks.bg)

Най-четени

Последни коментари