27 януари, 2023
Устойчив транспорт
НачалоКомпанииRenault Tech става Qstomize и разкрива новата си стратегия

Renault Tech става Qstomize и разкрива новата си стратегия

Ново име, което олицетворява еволюцията на компанията

Renault Tech става Qstomize, за да въплъти нова ера. По-международно име, което ще позволи на структурата да се развива отвъд настоящия си географски обхват. То също така напомня за нейната дейност и опит, а именно персонализация и преобразуване, откъдето идва и прякото вдъхновение от английската дума “customization”.  Това име ще позволи на предприятието да разшири обхвата на дейността си до всички марки на Renault Group, Алианса и неговите партньори, а дори и извън групата.

Потвърдена мисия: да предоставяме на всички персонализирани автомобилни решения

Qstomize проектира, произвежда и предлага на пазара преоборудване на автомобили и предлага свързаните с това услуги в отговор на нуждите на клиентите на дребно и професионалните клиенти, в съответствие със стандартите за качество на групата.

Qstomize оперира в четири сегмента:
• Леки автомобили, с водещи дейности като фирмени микробуси, автошколи и лимитирани серии
• Търговски автомобили, с тежки преустройства като самосвали, дълбоки кабини или монтиране на професионално оборудване
• Корпоративни автопаркове със специфични отговори на спецификациите на клиентите
• Транспорт за хора с намалена подвижност (TPMR), неговата историческа дейност, за мобилност, достъпна за всички.

Разширяване на предложенията за комплексни преустройства

Qstomize ще разшири продуктовото си портфолио, за да включи по-сложни и с по-висока добавена стойност преустройства. Qstomize ще работи от производствените си цехове, разположени в заводите на Renault, като по този начин ще намали времето, необходимо за доставка на автомобила до клиента, както и транспортните разходи и въздействието върху околната среда. Такъв ще бъде случаят, например, с разработването на версия с подова кабина при лекотоварния модел Kangoo или мобилни автомобили за работилници.

Тези преустройства, които отговарят на стандартите за качество на Renault Group, скоро ще бъдат допълнени с други, които ще бъдат добавени към продуктовия каталог. Клиентите ще могат да поръчват тези преустройства от търговските мрежи на марките на Renault Group, като по този начин ще се осигури пълноценно обслужване на клиентите в една точка за продажба.

Целта на Qstomize е до 2025 г. да произвежда 30 000 комплексни конверсии годишно, в сравнение с 15 000 годишно днес.

Разширяване на географския обхват

Понастоящем разполагаща с 12 сервиза, базирани в заводите на Renault (във Франция, Испания, Словения, Турция, Мароко и Румъния), Qstomize ще предостави своя опит и професионализъм и чрез създаване на логистични центрове за внос в страни с висок потенциал, където ще разгръща готови за монтаж комплекти за преустройство, преди да достави автомобилите на дилърите.

Това международно развитие ще позволи да се извършват преустройства във всяка страна, като се предоставя на клиентите отговор, съобразен с местните особености, като същевременно се ползват стандартите за качество на Renault Group. До 2025 г. Qstomize ще се установи в седем нови държави, за да отговори на търсенето на местни преустройства.

Това е важен ден, защото това ново име – Qstomize – бележи повратна точка за отдела за следпродажбено обслужване на Renault Group. Чрез разширяване на географското ни присъствие и на предлаганите от нас услуги за по-сложни преустройства ще подобрим още повече приноса си към резултатите на Групата, като същевременно ще отговорим още по-добре на удовлетвореността на нашите клиенти, заяви Хакан Догу, SVP, отдел “Следпродажбено обслужване” в световен мащаб на Renault Group.

СВЪРЗАНИ СТАТИИ
- Реклама -
Контакти | Турботракс България (turbotrucks.bg)

Най-четени

Последни коментари