30 септември, 2022
Устойчив транспорт
НачалоТежкотоварниIVECO T-Way печели престижната награда Red Dot: Продуктов дизайн 2022

IVECO T-Way печели престижната награда Red Dot: Продуктов дизайн 2022

Международното жури Red Dot присъди престижното отличие на IVECO T-Way – най-здравият камион в тежката гама на IVECO, разработен за силно-екстремните офроуд мисии – за неговия изключителен дизайн и висока степен на иновативност.

IVECO T-Way спечели престижната награда Red Dot в категорията “Продуктов дизайн”. С история, датираща от 1955 г., това признание се е утвърдило в международен план като търсен знак за качество на добрия дизайн. След като оцени кандидатурите на рекорден брой компании и дизайнерски студия по критерии, включващи ниво на иновативност, функционалност и дълготрайност, международното жури, съставено от около 50 международни експерти от различни специализирани области, избра IVECO T-Way заради изключителния му дизайн.

Дизайнът на IVECO T-Way се фокусира върху претворяването на основните елементи на тежката гама IVECO Way за специфичната офроуд дейност. В него са използвани всички стилистични елементи от ДНК-то на IVECO, като характерното лого, доминиращо в изключително детайлната и отличителна решетка, и отличителната форма на фаровете. Тези елементи са интегрирани в цялостния дизайн, разработен, за да покаже способността на камиона да поема най-тежките офроуд мисии. Неговата здрава, но стилна външност изразява мускулеста мощ и сила в пропорциите между кабината и шасито, здравата форма на изцяло металната броня, включваща фаровете, защитени с противоударна решетка. Всеки детайл е настроен така, че да предлага максимална ефективност в офроуд задачи. Стилът и практичността са съчетани в дизайнерски елементи като металния ъгъл на бронята, който предпазва фара и при повреда може лесно да бъде заменен.

Здравият екстериор на IVECO T-Way е съчетан с интериор на кабината, съсредоточен върху комфорта и безопасността на водача, с отлична ергономичност, интегрирани технологии и усъвършенствана свързаност. Арматурното табло е проектирано според нуждите на професионалния шофьор с лесни за достигане контролни уреди и групирани във функционални зони. Използваните материали и довършителни работи са вдъхновени от автомобилните стандарти и са адаптирани за офроуд приложение. Детайли като металните рамки на волана и зоната за информация и развлечения напомнят за стилистичната обработка на външния дизайн, създавайки 360-градусово изживяване от IVECO T-Way.

Марко Армилиато, ръководител на индустриалния дизайн в Iveco Group, заяви: “Много сме горди, че дизайнът на IVECO T-Way е избран за тази престижна награда. Това е дизайн с високата амбиция да повиши стандартите за здравина, надеждност, ефективност и ориентираност към водача, като ефективно съчетава функцията със стила. Това признание идва в допълнение към престижната немска награда за дизайн за “Отличен продуктов дизайн”, присъдена от Германския съвет по дизайн, което е допълнително доказателство за успеха на IVECO T-Way в осъществяването на високата амбиция на дизайна.

IVECO T-Way е изключително тежкото превозно средство на марката, шампион по производителност, здравина и издръжливост на трудни терени, с надстандартна товароносимост. Той се допълва от IVECO X-WAY – кросоувърът на марката, използван за транспорт по пътищата и предназначен да преодолее последната миля извън пътя, за да достигне до работната площадка.

ИзточникIVECO
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
- Реклама -
Контакти | Турботракс България (turbotrucks.bg)

Най-четени

Последни коментари