30 септември, 2022
Устойчив транспорт
НачалоАвтобусиDAF Components с голяма поръчка от Otokar

DAF Components с голяма поръчка от Otokar

DAF Components достави 100 двигателя PACCAR MX-11 на турския производител на автобуси Otokar. Силовите агрегати, отговарящи на стандарта Евро 6, ще бъдат монтирани в същия брой нови “Метробуси” – популярните съчленени водещи превозни средства на истанбулската община, които се използват по бързите автобусни линии, пресичащи най-големия европейски метрополис.

DAF Components е водещ независим доставчик на компоненти, като двигатели, оси и кабини, за производители на градски и туристически автобуси, специализирани превозни средства и кораби по целия свят.

Отлична управляемост, комфорт и максимална експлоатационна готовност

Поръчаните от Otokar 100 двигателя PACCAR MX-11, отговарящи на изискванията на Евро 6, предлагат 270 kW/370 к.с. и въртящ момент от 1900 Нм при 900 об/мин. Плоската крива на въртящия момент осигурява плавно шофиране и максимален комфорт за пътниците, също и по хълмистите автобусни трасета на Истанбул. Otokar се е спряла на двигателите PACCAR, произведени от DAF, поради тяхната несравнима надеждност и изключително ниски разходи за поддръжка. Освен това графикът за техническо обслужване, включващ само един сервизен интервал годишно, осигурява максимална работоспособност на превозните средства.

Керем Ерман, ръководител на Otokar Commercial Vehicles, заяви: “Пускането в експлоатация на новите метробуси бележи нова ера в обществения транспорт в Истанбул, благодарение на ефективното изпълнение, издръжливостта, ниския разход на гориво, високата безопасност и комфорт на автобусите.

1 000 000 пътници на ден

Новите Метробуси от Otokar могат да превозват едновременно 200 пътници. Те ще бъдат пуснати в експлоатация по специален 52-километров маршрут за бърз автобусен транспорт в Истанбул, който следва ринга на града нагоре-надолу, като използва автобусни ленти по почти цялата дължина на трасето. Като цяло истанбулските метробуси ще превозват приблизително 1 000 000 души всеки ден. Поддръжката на съчленените автобуси ще се извършва от Otokar със съвместни усилия(и) с местния дилър на DAF.

ИзточникDAF
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
- Реклама -
Контакти | Турботракс България (turbotrucks.bg)

Най-четени

Последни коментари