7 октомври, 2022
Устойчив транспорт
НачалоАвтобусиKarsan e-ATAK: Лидер на европейския пазар!

Karsan e-ATAK: Лидер на европейския пазар!

Марката Karsan е на върха в  списъка на производителите на мидибуси в Европа!

Предлагайки съвременни технологични решения за мобилност с визията “Една стъпка напред в бъдещето на мобилността”, Karsan затвърждава водещата си позиция със своя e-ATAK, след като в продължение на две последователни години печели титлата водеща марка с гамата e-JEST. Гамата e-ATAK на Karsan е не само първият автономен електрически автобус, създаден да осигурява пътнически превози в Европа, но и най-продаваният модел на пазара на електрически миди автобуси в Европа през 2021 г. Според доклада на Chatrou за европейския пазар e-ATAK, който приключи 2021 г. с 30-процентен дял в сегмента, се превърна в лидер на пазара на електрически миди автобуси от 8 до 15 метрични тона.

Пренасяйки технологиите на бъдещето в настоящето и оформяйки сектора с водещите си продукти, Karsan е лидер и в сегмента на електрическите мидибуси с последователните си постижения на пазара на електрически микробуси в Европа. В съчетание с гамата си e-JEST, която завърши 2020 и 2021 г. като пазарен лидер, e-ATAK, основен играч в сегмента на електрическите мидибуси от 8 до 15 метрични тона, също успя да се превърне в пазарен лидер в своя клас в Европа.

Karsan e-ATAK е лидер с 30% пазарен дял в Европа!

Karsan, който се намира на стабилна траектория на растеж със своята гама от електрически превозни средства, произвеждани в Турция, успя да постигне 30% пазарен дял в класа на електрическите мидибуси от 8-9 м на европейския пазар със своята гама e-ATAK. Превръщайки се в основен играч в сегмента на електрическите градски мидибуси в Европа, e-ATAK изигра роля за увеличаване на експортните показатели на Karsan, както и на европейския лидер в сегмента e-JEST. Като един от основните играчи в обществения транспорт, благодарение на своите електрически превозни средства, използвани в 16 различни европейски държави, Karsan реализира почти 90% от износа на електрически автобуси и микробуси от Турция през последните три години.

“Извършихме пионерска работа”

Окан Баш, главен изпълнителен директор на Karsan, коментира успеха на e-ATAK в Европа с думите: “През 2021 г. извършихме пионерска работа в рамките на проекта за електрически превозни средства. В Италия сключихме рамково споразумение с Consip за 80 e-ATAK и вече получихме първите 11 поръчки. Освен това за първи път в Италия спечелихме търга на община Каляри за доставка на четири автобуса e-ATAK през тази година. В Германия доставихме пет автобуса e-ATAK на община Вайлхайм, което може да се счита за първата ни продажба на публична институция. За първи път навлязохме на пазара в Люксембург с e-ATAK. С версията на e-ATAK без шофьор започнахме тестови пътувания в Мичиганския държавен университет и Норвегия за превоз на пътници в реални условия на движение. Удовлетворяващо е, че Karsan e-ATAK се превърна в лидер в сегмента в Европа, следвайки стъпките на e-JEST, първия електрически микробус в България, който спечели сърцата и умовете в Мексико, наречен от хората Metrobus Bebe.”

“Той ще има голям принос за постигането на нашата цел за растеж”

Окан Баш, главен изпълнителен директор на Karsan, заяви: “Искаме да постигнем поне двоен ръст на европейския пазар на електромобили. С нашата електрическа гама от 6 до 18 м ние се обръщаме към целия пазар. И искаме да бъдем един от петте най-големи играчи на европейския пазар. Картите се пренареждат и ние ще позиционираме марката Karsan сред първите пет в Европа с нашата визия в областта на електрическата еволюция – e-Volution. Нашият модел e-ATAK, първенец в класа на електрическите мидибуси, е един от най-важните ни продукти в този смисъл със своите размери, капацитет и технологии. Моделът ни Karsan e-ATAK, който спечели титлата на първия автобус с автономна технология, предназначен за осигуряване превоз на пътници в Европа, също ще допринесе значително за нашата цел за растеж.”

e-ATAK предлага пробег от 300 км

e-ATAK, разработен от специалния екип от експерти в областта на научноизследователската и развойната дейност на Karsan, се захранва от доказани в индустрията батерии BMW с капацитет 220 kWh. Електрическият му двигател с мощност 230 kW, размерът му от 8,3 метра, капацитетът за 52 пътници и 300-километровият пробег превърнаха Karsan e-ATAK в пионер в своя сегмент. E-ATAK, разполагащ с автономна технология, може да бъде зареден за 5 часа със зарядни устройства за променлив ток и за 3 часа с бързи зарядни устройства.

ИзточникKarsan
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
- Реклама -
Контакти | Турботракс България (turbotrucks.bg)

Най-четени

Последни коментари