30 септември, 2022
Устойчив транспорт
НачалоТехнологииZF празнува 500 000-ата трансмисия TraXon, произведена във Фридрихсхафен

ZF празнува 500 000-ата трансмисия TraXon, произведена във Фридрихсхафен

Подразделението на ZF за “Решения за търговски превозни средства” (CVS) обяви важен етап в глобалното производство на водещата си трансмисионна система TraXon за камиони и автобуси. Само във Фридрихсхафен вече са произведени половин милион системи TraXon, откакто производството там започна през 2014 г. Успешен продукт за товарни автомобили, серийното производство на TraXon допълнително подчертава доверието на производителите на превозни средства и операторите на автопаркове в експертния опит на компанията в областта на модерните системи.

След като започна да се произвежда във Фридрихсхафен през 2014 г., TraXon вече е успешен продукт, произвеждан в световен мащаб и предлагащ следващо ниво на стандарти за ефективност на трансмисията. Преминаването на границата от половин милион системи само в едно от нашите производствени предприятия е мощно постижение, което допълнително подчертава глобалното лидерство на ZF в областта на технологичните системи”, заяви Винфрид Грюндлер, който отговаря за продуктовата линия системи за задвижване в подразделението на ZF за решения за търговски превозни средства. “Лека, здрава и интелигентна, новаторската технология на TraXon подкрепя нарастващото търсене на ефективни системи от страна на клиентите в световен мащаб и им помага да си осигурят най-модерните камиони на пътя.

Като всеобхватен доставчик на интелигентни механични системи, съчетаването на нашия задълбочен опит в областта на трансмисиите, както и на напредналите ни цифрови възможности, ще гарантира, че автомобилните производители и операторите на автопаркове ще продължат да получават реална добавена стойност с TraXon, сега и в бъдеще”, добави Грюндлер.

Трансмисионната система предлага много технологични предимства, като например ефективност от най-високо ниво до 99,7%, по-нисък разход на гориво, както и високо качество на дизайна и надеждност. Освен това тя разполага с иновативната стратегия за превключване PreVision GPS на ZF за висока икономия на енергия. Благодарение на тези характеристики системата за автоматизирана ръчна трансмисия (AMT) TraXon осигурява енергийна ефективност и стойност по отношение на TCO (Total Cost of Ownership). Нейният дигитализиран пакет също така позволява прогнозна поддръжка. Така в сравнение с ръчната трансмисия TraXon може да намали потреблението с до 8%.

В резултат на тези предимства TraXon получи няколко награди в хода на производството. Сред тях е и неотдавнашното получаване на престижната награда “Надеждна и ефективна преносна система 2022” на 7-ата церемония по връчване на наградите “Discover Trust” в Китай. TraXon също така е признат многократно за “Най-добра марка” от читателите на германското издателство ETM.

Подкрепяйки много от водещите световни производители на оригинално оборудване (OEM), TraXon се произвежда във Фридрихсхафен (Германия), Цзясин (Китай) и Сорокаба (Бразилия). Заводите работят в тясно сътрудничество, като предварително сглобени трансмисии от Фридрихсхафен се доставят например в Китай, където търсенето е голямо и TraXon помага на ZF да спечели пазарен дял. Освен това в завода на ZF в Сорокаба (Бразилия) наскоро започна да функционира нова линия за сглобяване на TraXon. Осигурявайки гъвкавост, за да отговори на търсенето на клиентите, тя предлага най-съвременни производствени процеси и строги тестове, за да се гарантира поддържането на най-високите стандарти за качество, както и да се осигури гъвкавост на производството в световен мащаб.

Стартирало на 1 януари 2022 г., подразделението на ZF за “Решения за търговски превозни средства” (CVS) има мисията да помогне за оформянето на бъдещето на търговските транспортни системи, като бъде предпочитан глобален технологичен партньор на индустрията за търговски превозни средства. Наемайки приблизително 25 000 души в 28 държави, подразделението мощно съчетава експертния опит на ZF в областта на системите за търговски превозни средства, обширното технологично портфолио и глобалните операции, за да създава иновации и да доставя компоненти и усъвършенствани системи за управление за все по-автономни, свързани и електрифицирани (ACE) превозни средства. Подразделението ZF CVS обединява бившите подразделения на ZF “Технологии за търговски превозни средства” и “Системи за управление на търговски превозни средства”, като последното се формира след придобиването на WABCO от ZF през пролетта на 2020 г.

ИзточникZF
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
- Реклама -
Контакти | Турботракс България (turbotrucks.bg)

Най-четени

Последни коментари