4 октомври, 2022
Устойчив транспорт
НачалоЛогистикаДискордиа вече е най-голямата българска компания за международен транспорт

Дискордиа вече е най-голямата българска компания за международен транспорт

Дискордиа, една от най-бързо развиващите се транспортно-логистични компании в Европа, вече разполага с 1000 собствени камиона от най-ново поколение. Това ключово постижение е поредно доказателство, че въпреки трудностите и трусовете в световната икономика в последните месеци, компанията върви уверено напред и вече е най-голямата транспортна компания в страната.

Тази година е двойно специална за Дискордиа, защото освен рекорден ръст във флотилията си, тя празнува юбилей – 30 успешни години на пазара. Основана през 1992 г. във Варна със само 2 автомобила, компанията днес е пример за устойчив бизнес модел, лидерство и визионерство в сектора с флотилия от 1000 камиона и екип от над 1700 служители. Компанията регистрира средногодишен ръст от над 40% всяка година през последните пет и продължава да внедрява иновации, да разширява автопарка и екипа си.

Основен принос за тези постижения имат модернизацията и инвестициите в нови технологии, както и постоянната оптимизация на процесите с цел подобрение на работата и нивото на обслужване. Компанията инвестира в най-нови системи за тежкотоварни автомобили с цел намаляване на въглеродните емисии и осигуряване на комфорт и безопасност на водачите. Превозните средства във флотилията са от най-ново поколение, а партньори на компанията са три от най-големите производители на камиони в света.

Само преди няколко месеца отбелязахме два успеха: закупуването на камион 900 и назначаването на служител 1500, а днес вече празнуваме флотилия от 1000 камиона с екип от над 1700 души. Изключително удовлетворени сме от темповете, с които компанията се разраства, както и от интереса на млади и амбициозни хора, които проявяват желание да работят при нас. Растежът се дължи именно на нашия мотивиран екип и искам искрено да благодаря на всички за професионализма и отдадеността. Сигурен съм, че тази година, в която празнуваме и 30-годишен юбилей, ще имаме още много успехи заедно”, каза Христо Христов, изпълнителен директор на Дискордиа.

Дискордиа се развива смело, нетрадиционно и далеч отвъд границите на общоприетите рамки и така постигаме нашия успех. С иновации, стремеж и общи усилия през тази година, когато празнуваме нашия 30-и юбилей, ще приветстваме и служител 2000, с което за пореден път ще утвърдим компанията ни като добър и предпочитан работодател на българския пазар”, коментира Димитър Секулов, директор направление “Собствен транспорт” в Дискордиа.

Плановете за развитие на компанията за следващите години са още по-амбицизни, като основен фокус ще продължи да бъде разширяването на присъствието ѝ на европейските пазари, както и устойчиви инвестиции в нови технологии и в най-ценното за Дискордиа – екипа.

Компанията отбелязва ръст от над 40% средногодишно, като внедрява редица технологични иновации и постоянно закупува нови камиони.

От 24 февруари компанията преминава през друго предизвикателство: войната в Украйна пряко засегна не само бизнеса, но и хората. Голяма част от колегите в киевския офис успяха да напуснат страната, а компанията им съдейства да се релокират и адаптират в България. Украинските служители тук получават пълно съдействие: настаняване, помощ с административни процедури, интегриране в българските офиси, подкрепа от българските си колеги. И всичко това, защото една от ключовите ценности за компанията е грижата за служителите.

Дискордиа е лично ангажирана да помага и на други, засегнати от войната: компанията предоставя собствени камиони безвъзмездно за транспортирането на помощи на БЧК за пострадалите в Украйна.

СВЪРЗАНИ СТАТИИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Реклама -
Контакти | Турботракс България (turbotrucks.bg)

Най-четени

Последни коментари