7 октомври, 2022
Устойчив транспорт
НачалоТежкотоварниDAF доставя пет камиона CF Electric на Amazon UK

DAF доставя пет камиона CF Electric на Amazon UK

DAF доставя пет влекача CF Electric на Amazon в Обединеното кралство. Напълно електрическите превозни средства GCW с тегло 37 тона се присъединяват към автопарка на Amazon за доставки на средни разстояния, като транспортират стоки с нулеви емисии. Петте камиона DAF CF Electric са първите електрически камиони за средна дистанция, които Amazon експлоатира в Европа.

Превозните средства отбелязват важен етап от електрификацията на автопарка на Amazon, като са част от инициативата Shipment Zero – целта на Amazon до 2030 г. да доставя 50 % от пратките на Amazon с нулеви нетни въглеродни емисии. Петте превозни средства заменят дизеловите камиони, в резултат на което годишно ще изминават до 100 000 километра, задвижвани с електричество от възобновяеми източници, което предотвратява отделянето на около 170 тона CO2.

Развълнувани сме да въведем DAF CF Electric в автопарка на Amazon и да подкрепим техния ангажимент към The Climate Pledge”, заяви Елко ван Веен, директор продажби на флота на DAF Trucks. “Товарният автомобил DAF CF Electric представлява важна стъпка в индустрията към нулеви емисии при дистрибуция на средния пробег. Той е разработен в отговор на нарастващото търсене на по-добро качество на въздуха и по-ниски емисии на CO2 в транспортния сектор. Благодарение на интелигентното планиране и бързото зареждане CF Electric може да навърти до 500 км на ден. Това е цифра, с която операторите наистина могат да работят.

Amazon е една от първите компании в света, които пускат на пътя електрически тежкотоварни камиони”, каза Джон Бумфри, мениджър на Amazon за Обединеното кралство. “Ние сме поели ангажимент да станем компания с нулеви нетни въглеродни емисии до 2040 г. и това е важен етап, тъй като продължаваме да декарбонизираме нашата транспортна мрежа, за да можем да доставяме повече поръчки на клиентите, използвайки превозни средства с нулеви емисии.

DAF CF Electric: влекач шаси кабина DAF CF Electric се предлага като влекач 4х2 (обща маса: 37 тона) и товарен автомобил шаси кабина 6х2 (обща маса: 28 тона) с управляема прикачна ос за максимална маневреност. Електрическият двигател с мощност 210 kW (240 kW максимална мощност) черпи енергия от акумулаторна батерия с капацитет 350 kWh (315 kWh ефективна). Пълното зареждане отнема само около 75 минути при използване на зарядна станция с капацитет 250 kW.

ИзточникDAF
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
- Реклама -
Контакти | Турботракс България (turbotrucks.bg)

Най-четени

Последни коментари