7 октомври, 2022
Устойчив транспорт
НачалоТехнологииДебютното издание на академията за софтуерни специалисти Bosch ECS Career Camp приключи...

Дебютното издание на академията за софтуерни специалисти Bosch ECS Career Camp приключи успешно

„ 80% от курсистите преминали 4-месечното специализирано обучение на Bosch ECS Career Camp и получиха предложение за работа в компанията
• Професионалисти от екипа на Бош Инженеринг Център София подготвиха близо 20 обучаващи се в академията за техния успешен кариерен старт
• Предстои обявяване на следващото издание на инженерната академия Bosch ECS Career Camp през есента на 2022 г.

Първото издание на Bosch ECS Career Camp, програма за обучение на млади софтуерни специалисти, стартирала през ноември 2021 г., завърши с церемония по връчване на сертификати на преминалите успешно академията на Бош Инженеринг Център София.

Участниците в 4-месечната специализирана академия придобиха задълбочени знания и умения за работа с най-съвременните софтуерни технологии за автомобилната индустрия. След завършването на програмата, курсистите бяха поканени да се присъединят към екипа на Центъра на позиции, отговарящи на техния профил. Така, участието им в Bosch ECS Career Camp може да се превърне в добър кариерен старт в сферата на информационните технологии и мобилността.

Инженерната академия включваше поредица от лекции и практически задания от доказани професионалисти в екипа на Бош Инженеринг Център София. Сред приоритетните цели на Bosch ECS Career Camp са възможностите за придобиване на опит с най-модерните технологии в сектора – софтуерни алгоритми, стандарти, процеси и програми, което от своя страна е от изключително значение при създаването на устойчиви решения в бъдеще. Академията беше структурирана в три направления: програмиране с Embedded C, Embedded Modern C++ и усъвършенствани методи за автоматизирано тестване и валидиране за бъдещите тест инженери.

Изключително се гордеем с постигнатите резултати на участниците в Bosch ECS Career Camp. Имаше голям ентусиазъм от тяхна страна, което допълнително мотивира екипа ни да даде всичко от себе си в хода на обучението. Развитието на IT-сектора в България е от голямо значение за Бош Инженеринг Център София. С академията даваме възможност на талантливи млади хора, с интерес и потенциал за развитие, да получат практически опит в тази изключително динамична и иновативна сфера. За нас ще е истинско удоволствие да продължим работата си с тях и да ги приветстваме в екипа”, коментира Момчил Станчев, ръководител отдел в Бош Инженеринг Център София.

Bosch ECS Career Camp е един от любимите ни проекти. Подкрепата на образованието е наш основен приоритет. Чрез създаването на нови умения в сферата на автомобилния софтуер искаме да вдъхновим повече хора да погледнат на инженерството като на потенциален свой път за реализация”, допълни Елена Демирева, HR мениджър в “Роберт Бош”.

За трите години от създаването си през пролетта на 2019 г. Бош Инженеринг Център София се разрасна многократно и продължава активно да наема нови специалисти.

След старта на първата академия на Центъра за обучение на софтуерни инженери – Bosch ECS Career Camp, стремежът към подкрепа на млади таланти и инвестицията в образованието доведе до разширяване на сътрудничеството с Технически университет – София и откриване на нова мултидисциплинарна бакалавърска програма “Интелигентни системи и изкуствен интелект”. Експерти от Бош Инженеринг Център София ще имат водеща роля в специален практически модул “Интелигентни технологии за автомобилната индустрия”. В подкрепа на студентите и университета ще бъде създадена и съвременна лаборатория, оборудвана от Бош.

Дуалното обучение, стажантските програми, работата с университетите са част от добрите дългосрочни практики на Бош Инженеринг Център София. Компанията осигурява на талантливи ученици и студенти възможност за развитие и бъдеще в сферата на най-съвременните софтуерни технологии, които ще оформят бъдещето на мобилността.

ИзточникBosch
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
- Реклама -
Контакти | Турботракс България (turbotrucks.bg)

Най-четени

Последни коментари