7 октомври, 2022
Устойчив транспорт
НачалоКомпанииSAF-HOLLAND придобива британската компания IMS Limited

SAF-HOLLAND придобива британската компания IMS Limited

SAF-HOLLAND, един от водещите световни доставчици на компоненти за ремаркета и камиони, придобива британската компания IMS Limited, Шепшед, Англия, от досегашния си изключителен дистрибутор IMS Group. Цената на покупката е в диапазона на един милион евро. Дружеството ще бъде включено в консолидираните финансови отчети на SAF-HOLLAND Group от април 2022 г.

В момента в IMS Limited работят 19 души. Придобиването укрепва пазарната позиция на SAF-HOLLAND в Обединеното кралство и Ирландия и има за цел да разшири допълнително пазарния си дял в този важен регион.

Александър Гайс, главен изпълнителен директор на SAF-HOLLAND SE.

Близостта и прекият достъп до нашите крайни клиенти са решаващите фактори за успех в транспортната и логистичната индустрия. Установената клиентска база ни предлага идеална отправна точка, за да обслужваме британския и ирландския пазар с цялото си продуктово портфолио още по-пълноценно в бъдеще”, обяснява причините за придобиването Александър Гайс, главен изпълнителен директор на SAF-HOLLAND SE.

IMS Limited е доставчик на устойчиви, ефективни, конкурентни и иновативни решения за транспортната индустрия, който разпространява собствените качествени марки на Групата SAF-HOLLAND и SAUER Quality Parts в Обединеното кралство и Ирландия. От 2018 г. SAF-HOLLAND развива пряка дейност в Обединеното кралство с телематични решения и решения за свързаност чрез своето дъщерно дружество Axscend Ltd. Придобиването ще даде възможност на SAF-HOLLAND да реализира синергии чрез съгласуван подход към клиентите с обширно продуктово портфолио и допълнително разширяване на бизнеса на пазара на резервни части. Кристоф Гюнтер, президент на регион EMEA, казва: “С придобиването на британските дейности на нашия дистрибуторски партньор IMS Group ние подсигуряваме бизнеса си на Британските острови в дългосрочен план. С възлагането на търговските дейности увеличаваме и дела си във веригата за създаване на стойност. Полученият в резултат на това бизнес потенциал в областта на следпродажбеното обслужване също е важен за нас.

ИзточникSAF-HOLLAND
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
- Реклама -
Контакти | Турботракс България (turbotrucks.bg)

Най-четени

Последни коментари