29 септември, 2022
Устойчив транспорт
НачалоРемаркета и надстройкиЮроспийд ООД демонстрира най-модерната си композиция в центъра на София

Юроспийд ООД демонстрира най-модерната си композиция в центъра на София

Българската транспортна компания Юроспийд ООД прикова погледите на софиянци върху последната генерация DAF XF, камион на 2022-а и иновативния модел полуремарке на Schmitz Cargobull – EcoFlex.

DAF завоюва международната титла “Международен камион на 2022” с новото поколение DAF XF, XG и XG+ заради новите стандарти, които поставят по отношение на ефективността, безопасността и комфорта на водача. Моделната гама покрива новите изисквания в евросъюза за размерите и масата на товарните автомобили. С чувствително подобрената аеродинамика, автомобилите предлагат повишена горивната ефективност и съответно намалени газови емисии. В кабината са направени ред подобрения с цел повишаване на комфорта, а управлението е оптимизирано и улеснено откъм електронно оборудване така, че да подобри удобството при кормуване.

От ляво надясно: Димитър Рашков, генерален директор и съосновател на EuroSpeed, Георги Загоров, управител на Турботракс България и Румен Дунев, автомобилен състезател и експерт по автотехническа безопасност.

Видимостта е увеличена благодарение на голямото предно стъкло, но и допълнително разширена с остъклението в долната част на вратите. Огледалата за обратно виждане са заменени с новата система на DAF – Digital Vision, с която за водачът на камиона “сляпа зона” не съществува. Заедно с други нововъведения автомобилът демонстрира значително повишено ниво на безопасност при движение, както активна, така и пасивна.

Присъстващият на събитието Румен Дунев – автомобилен състезател и експерт по автотехническа безопасност оцени високо нивото на активна и пасивна безопасност на новата генерация XF на DAF.

Иновативното полуремарке на Schmitz Cargobull – EcoFlex, бе показано за първи път в България. То също допринася за по-ниския разход на гориво и повишена екологичност, благодарение на конструктивната възможност за изменение във втората половина на товарната част. С плавно снижение в крайната част на полуремаркето до 20 см, се постига намаляване на завихрянето на въздуха зад него и така подобрява аеродинамичните си характеристики.

От Юроспийд съобщиха, че техните тестове по пътищата на Европа и у нас с такава композиция и полезен товар 23,4 тона, са показали по-нисък среден разход с близо 9 на сто спрямо предходната генерация на композицията. Очакванията са за повишаване на този показател до 15 %, тъй като тестовете са направени с чисто нов, неразработен още влекач.

СВЪРЗАНИ СТАТИИ
- Реклама -
Контакти | Турботракс България (turbotrucks.bg)

Най-четени

Последни коментари