4 октомври, 2022
Устойчив транспорт
НачалоАвтобусиIVECO подписва меморандум за разбирателство с Enel X за разработване на електронна...

IVECO подписва меморандум за разбирателство с Enel X за разработване на електронна мобилност за търговски превозни средства в Европа

IVECO, пионер в комерсиализацията и производството на превозни средства, задвижвани с алтернативни горива, обяви днес, че е подписала Меморандум за разбирателство (МР) с Enel X, която се занимава с разработването и продажбата на иновативни енергийни услуги и решения за електрификация на потреблението и мобилността.

Съгласно условията на необвързващия Меморандум за разбирателство IVECO и Enel X планират да проучат възможно сътрудничество, което ще отключи потенциала на електронната мобилност за търговски превозни средства в Европа, с акцент върху леките търговски превозни средства, тежкотоварните превозни средства и автобусите. Двете компании ще преценят как електрическите камиони на IVECO могат да подпомогнат прехода на автопарка на Enel към превозни средства с нулеви емисии, като същевременно ще проучат нови съвместни възможности в други транспортни сегменти.

Сътрудничеството има за цел също така да разработи съвместна оферта, насочена към електронната мобилност на търговските автопаркове, включително, но не само, инфраструктура за зареждане на леки и тежки търговски превозни средства. IVECO и Enel X ще използват своя впечатляващ опит в областта на научноизследователската и развойната дейност и техническия опит, за да оценят оперативната съвместимост на инфраструктурата за зареждане на Enel X с електронните превозни средства на IVECO и потенциалното съвместно разработване на усъвършенствани услуги (например интелигентно зареждане и V2G, Vehicle-to-Grid).

Тръгнали сме по пътя към нулеви емисии на CO2, където електрификацията е основен фактор за постигане на целите на целия сектор на търговските превозни средства”, коментира Лука Сра, президент на подразделението за товарни автомобили в Iveco Group. “Ние сме напълно отдадени на този път и Меморандумът за разбирателство, който подписваме днес с Enel X, поставя началото на стратегическо сътрудничество за IVECO с един от най-напредналите играчи в енергийния сектор. Убедени сме, че това ще създаде възможности за по-нататъшно ускоряване на енергийния преход, който управляваме.

Enel X има за цел да подкрепи декарбонизацията на градовете чрез иновативни и устойчиви решения, базирани на два стълба: електрификация и цифровизация. Вече повече от десетилетие играем активна роля, по-специално в електрификацията на обществения транспорт, като предлагаме услуги с добавена стойност за повече от 3000 електрически автобуса”, коментира Валерио Вадачино, глобален ръководител на отдел “Електронни автобуси” в Enel X. “Партньорства като това с Iveco Group – водещ световен производител на екологично чисти превозни средства – са от ключово значение за нас, за да ускорим енергийния преход на транспортния сектор, който все още осигурява голям дял от емисиите в градските райони.

ИзточникIVECO
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
- Реклама -
Контакти | Турботракс България (turbotrucks.bg)

Най-четени

Последни коментари