7 октомври, 2022
Устойчив транспорт
НачалоТехнологииZF придобива дял в StradVision, за да разшири портфолиото си от софтуер...

ZF придобива дял в StradVision, за да разшири портфолиото си от софтуер за възприемане на автоматизирано шофиране

Безопасните автономни превозни средства трябва надеждно да откриват и идентифицират други участници в движението, пътна маркировка или пътни знаци, дори при тежки метеорологични условия или лошо осветление. Високопроизводителният софтуер за разпознаване на околната среда на превозното средство играе централна роля за това.

Технологичната компания ZF придоби 6% дял в южнокорейската софтуерна компания StradVision, пионер в областта на технологиите за обработка на техническото зрението, базирани на изкуствен интелект, за автономни превозни средства и системи ADAS.

Марк Болито, ръководител на отдела за електроника и ADAS в ZF Group.


Партньорството със StradVision значително разширява нашите възможности за възприемане на автономно шофиране и обединяване на сензори”, заяви Марк Болито, ръководител на инженерния отдел на подразделението за електроника и ADAS в ZF Group. “Заедно с нашите сензори, платформа за междинен софтуер и високопроизводителни изчислителни решения, този софтуерен опит в областта на зрителното възприятие от StradVision може да осигури ключов компонент на сливане на сензори за околната среда за совалки, търговски и леки автомобили, които могат да бъдат оптимизирани за централизирани електрически архитектури.

Джунхуан Ким, главен изпълнителен директор на StradVision Inc.
Горди сме, че ZF е един от нашите стратегически инвеститори”, каза Джунхуан Ким, главен изпълнителен директор на StradVision. “Заедно със световния специалист в областта на мобилността ZF ще се стремим да ускорим пазара на автономното шофиране с водещи решения за възприятие.Безопасен поглед върху околната среда на автомобила

Софтуерът на StradVision позволява на автомобилите да откриват и идентифицират точно обекти, като други превозни средства, пътни ленти, пешеходци, животни, свободно пространство, пътни знаци и светлини, дори при тежки метеорологични условия или лошо осветление. 

Софтуерът разчита на алгоритми за възприемане, базирани на дълбоко обучение, което изисква сравнително малко количество памет и има ниска консумация на енергия. Софтуерът поддържа голямо разнообразие от хардуерни платформи и може да бъде персонализиран и оптимизиран и за други хардуерни системи.

Понастоящем софтуерът StradVision се използва във високосерийни модели на ADAS и автомобили с автономно управление.

ZF като доставчик на системи за автономно шофиране

Автономното шофиране и софтуерът за превозни средства са сред стратегическите технологични области в продуктовото портфолио на ZF. Системните решения на ZF за автономно шофиране в автомобилния сектор и сектора на мобилността включват високопроизводителни компютри като ZF ProAI, автомобилен софтуер, поддържащ функциите на ADAS и AD, сензори като камера, радар и LiDAR, както и интелигентни задвижващи механизми.

ИзточникZF Group
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
- Реклама -
Контакти | Турботракс България (turbotrucks.bg)

Най-четени

Последни коментари