29 септември, 2022
Устойчив транспорт
НачалоЛогистикаScania Growth Capital инвестира в логистичната технологична платформа Parcelly, ориентирана към превозвачите

Scania Growth Capital инвестира в логистичната технологична платформа Parcelly, ориентирана към превозвачите

Корпоративният фонд за рисков капитал на Scania обявява инвестиция в базираната в Обединеното кралство Parcelly, която има планове за растеж в САЩ и Европа. Parcelly има за цел да разреши предизвикателствата, свързани с доставката на първата и последната миля, със свое собствено мобилно приложение.

Parcelly е основана през 2014 г. и има за цел да направи революция в света на градската логистика. Целта му е да разреши предизвикателствата на първата и последната миля, като активира излишните или недостатъчно използвани площи в обектите за електронна търговия и логистика чрез собствената си технология за мобилни приложения. Решението на Parcelly интегрира търговци на дребно и превозвачи от всички отрасли и с всякакви размери в силно мащабируема и международно развиваща се платформа от “логистични центрове”.

Parcelly” е на вълнуващо пътешествие, за да промени начина, по който се осигуряват и управляват местните складове, като дава възможност за ефективна доставка на последната миля и най-ефективно използване на съществуващото пространство и ресурси в съответните джобове на търсене. Предлагането е подходящо за повечето пазари и сегменти на търговията на дребно и подкрепата на Parcelly в по-нататъшния им растеж както с инвестиции, така и с опита на Scania в бранша, е чудесно стратегическо решение за портфейла на Scania Growth Capital”, казва Кристиан Цойхнер, партньор в East Hill Equity, инвестиционен мениджър на Scania Growth Capital.

В допълнение към инвестирания капитал като такъв, компаниите, в които Scania Growth Capital инвестира, получават и достъп до знания, ноу-хау и индустриален опит от Scania. “Изключително сме развълнувани и горди, че сме на това пътешествие и че приветстваме Scania Growth Capital на борда като инвеститори. Досега фокусът ни беше върху утвърждаването на основното ни продуктово предложение с глобални клиенти, а този кръг от Серия А ще ни помогне да изпълним плановете си за разширяване, развитие на технологиите и екипа. Очакваме с нетърпение да променим нови индустриални сектори с нашата уникална многоканална логистична платформа”, казва Себастиан Щайнхаузер, главен изпълнителен директор и основател на Parcelly.

ИзточникScania
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
- Реклама -
Контакти | Турботракс България (turbotrucks.bg)

Най-четени

Последни коментари