7 октомври, 2022
Устойчив транспорт
НачалоТежкотоварниScania си поставя цели за намаляване на емисиите във веригата за доставки

Scania си поставя цели за намаляване на емисиите във веригата за доставки

Scania вече докладва за резултатите си от научнообосновани цели, които измерват намаляването на емисиите както от собствените си операции, така и от използваните от компанията превозни средства. Сега желанието ù да добави като нейна цел и веригата за доставки.

През 2020 г. Scania стана първият производител на тежкотоварни автомобили, който има научнообосновани цели за климата, и за щастие няколко конкуренти последваха пътя ù. Целите, които измерват намаляването на емисиите както от собствени операции, така и от превозни средства в употреба, са интегрирана част от бизнес целите на компанията и засягат приоритетите ù във всички части на бизнеса – от производството до развойната дейност и продажбите.

Изискване на Scania e отсега нататък да има ясна връзка между резултатите от климатични цели марката и възнаграждението на висшите ръководители. Резултатите от намаляването на емисиите в собствени дейности вече ще имат пряко въздействие върху изплащането на бонусите ни. “Нашите климатични цели са винаги с нас при всяко наше решение. Те са в основата на нашата стратегия и пътя ни напред”, казва Андреас Фолер, ръководител на отдел “Устойчиво развитие” в Scania.

В допълнение към целите за намаляване на въглеродното въздействие от собствени операции и от превозни средства на компанията, когато са в употреба, се добавят и целите за декарбонизация, включвайки и тези за емисиите във веригата за доставки на Scania. Някои части от веригата за доставки, като производството на акумулатори и стомана, причиняват големи емисии и са основната част от общия въглероден отпечатък. Основните източници на емисии са батериите, стоманата, алуминият и желязото. С оценката на жизнения цикъл като отправна точка Scania създаде стратегия за декарбонизация на европейската верига за доставки, която включва цели за 2030 г., като се стигне до 35-90% намаление за различните материали и компоненти.

Това е само началото на нашето начинание за намаляване на въглеродните емисии във веригата на доставки. Работим върху разширяване на обхвата, така че стратегията ни за постепенно отказване от изкопаемите горива в крайна сметка да обхване цялата верига за създаване на стойност на Scania”, заключава Фолер.

ИзточникScania
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
- Реклама -
Контакти | Турботракс България (turbotrucks.bg)

Най-четени

Последни коментари