30 септември, 2022
Устойчив транспорт
НачалоТежкотоварниNikola и ENGS Commercial Finance Co. подписват споразумение за финансиране на продажбите...

Nikola и ENGS Commercial Finance Co. подписват споразумение за финансиране на продажбите на влекачи с нулеви емисии

Nikola Corporation, световен лидер в областта на транспортните и енергийните инфраструктурни решения с нулеви емисии, и ENGS Commercial Finance Co., член на Mitsubishi HC Capital Group и водеща на пазара компания за търговско финансиране, обявиха днес подписаното споразумение за улесняване на продажбите на влекачи Nikola Tre от клас 8 с електрическа батерия (BEV) и Nikola Tre с водородна горивна клетка (FCEV).

Работейки директно чрез дилърската мрежа на Nikola, ENGS ще предлага на клиентите финансови решения за закупуване на превозни средства Nikola, зарядни активи и инфраструктурни изисквания, за да предложи широк спектър от финансови решения на клиентите на Nikola. Споразумението задълбочава ангажимента на Nikola за осигуряване на партньорства с утвърдени специалисти в областта на финансирането на транспорта, за да се предлагат персонализирани финансови решения за дилърите и клиентите на Nikola. ENGS също така ще помогне на Nikola и нейните дилъри да улеснят продажбите, като предложи на дилърите решения за финансиране на етажната собственост, финансиране на части и сервиз и други свързани капиталови изисквания.

Партньорството ни с ENGS ще засили способността ни да помагаме на още повече автопаркове да преминат към нулеви емисии, като предлагаме разнообразни иновативни решения за тези клиенти, които се нуждаят от алтернативни възможности за финансиране”, заяви главният финансов директор на Nikola Ким Брейди.

Началото на производството на Tre BEV започна миналата седмица в производствения завод на Nikola в Кулидж, Аризона. Доставките на Nikola Tre FCEV се очакват през 2023 г.

ENGS е много развълнувана да си партнира с Nikola. Споделяме много общи цели в областта на устойчивото развитие и технологиите“, заяви Джим Фройнд, изпълнителен вицепрезидент и главен маркетинг директор на ENGS. „Очакваме с нетърпение да работим в тясно сътрудничество с Nikola и тяхната дилърска мрежа, за да предоставим най-добрите продукти за финансиране на клиенти на пазара, които да спомогнат за насърчаване на продажбата на камиони Nikola.” Том Канепа, вицепрезидент на ENGS за решения за устойчиво развитие, добави: “Работата с компании, които насърчават инициативи, свързани с Целите за устойчиво развитие, е много важна за нас и ние сме горди да си партнираме с Nikola и нейните дилъри.ENGS е технологична компания за търговско финансиране, специализирана в лизинг и финансиране на транспортно, индустриално и строително оборудване, както и в продукти за оборотен капитал и застраховки. С управлявани активи за над 1,6 млрд. долара ENGS е един от най-дългогодишните и най-големите кредитори в транспортния сегмент с над 70-годишен опит във финансирането на камиони и ремаркета за малки, средни и големи автопаркове.

СВЪРЗАНИ СТАТИИ
- Реклама -
Контакти | Турботракс България (turbotrucks.bg)

Най-четени

Последни коментари