4 октомври, 2022
Устойчив транспорт
НачалоТежкотоварниРекордна поръчка на Maersk за електрически камиони Volvo

Рекордна поръчка на Maersk за електрически камиони Volvo

Volvo Trucks в Северна Америка спечели поръчка за 110 електрически камиона Volvo VNR от глобалната логистична компания Maersk. Сделката се прибавя към предишна поръчка от 16 автомобила от същия модел и отбелязва най-голямата търговска поръчка до момента за електрическите камиони на Volvo.

Поръчката е направена от Performance Team част от Maersk Group, и в крайна сметка означава, че общо 126 такива електрически камиона ще бъдат в експлоатация за Performance Team. Първите електрически камиони ще бъдат пуснати в експлоатация през второто тримесечие на 2022 г., а всички 126 камиона са планирани за въвеждане в експлоатация до първото тримесечие на 2023 г.

Volvo Trucks е развълнувана да продължи да си сътрудничи с Maersk по целите за устойчивост на нейния автопарк и да играе ключова роля в продължаващите мащабни инвестиции на организацията в решения за електромобилност”, казва Петер Вурхоеве, президент на Volvo Trucks Северна Америка.

Електрическите камиони от клас 8 ще се използват в Калифорния за различни транспортни задачи, като ще обслужват маршрути за драгиране на пристанища и дистрибуция на складове.

Електрическият Volvo VNR има работен пробег до 440 км и капацитет за съхранение на енергия до 565 kWh. Товарният автомобил може да бъде зареден на 80% за 90 минути с пакета от шест батерии и за 60 минути с версията с четири батерии. Volvo VNR Electric се произвежда в завода на Volvo Trucks в Ню Ривър Вали във Вирджиния, който е изключителен производител на всички камиони Volvo в Северна Америка.

50% електрически продажби до 2030 г.

В световен мащаб Volvo Trucks си е поставило амбициозната цел до 2030 г. 50% от всички продавани от него камиони да бъдат електрически.

Ние сме решени да водим електрическата трансформация на транспортната индустрия. Обемите все още са ниски, но виждаме бързо нарастващ интерес в Европа, Северна Америка, а също и в други части на света. През 2021 г. приехме поръчки, включително писма за намерение за покупка, за повече от 1100 камиона в над 20 държави. Явно се превръща в ключово конкурентно предимство да можем да предлагаме електрически транспорт с нулеви емисии”, казва Роджър Алм, президент на Volvo Trucks.

През 2021 г. Volvo Trucks е лидер на пазара на тежкотоварни електрически камиони в Европа с пазарен дял от 42%, като има водеща позиция и в Северна Америка. С общо шест модела електрически камиони, които се произвеждат от тази година, Volvo Trucks разполага с най-пълната електрическа гама в световната индустрия за камиони, която покрива всичко – от градска дистрибуция и обработка на отпадъци до строителни превози и регионални превози.

ИзточникVolvo Trucks
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
- Реклама -
Контакти | Турботракс България (turbotrucks.bg)

Най-четени

Последни коментари