30 септември, 2022
Устойчив транспорт
НачалоТежкотоварниПоследни тестове за издръжливост преди началото на серийното производство: Mercedes-Benz eEconic на...

Последни тестове за издръжливост преди началото на серийното производство: Mercedes-Benz eEconic на Северния полярен кръг във Финландия

Преди предстоящия старт на серийното производство през втората половина на годината, акумулаторният Mercedes-Benz eEconic се доказа в зимния тест на Арктическия кръг. При ледени температури до -25°C инженерите по развойна дейност от Mercedes-Benz Special Trucks тестваха електронния камион, предназначен за общинска употреба, в Рованиеми, Финландия. Инженерите провериха поведението на батериите и електрическото задвижване и свързаните с него системи при много ниски температури, наред с други неща. Батериите на автомобила бяха заредени на различни зарядни станции, за да се провери съвместимостта между автомобила и зарядните станции.

По време на тестовете разработчиците провериха и практичността на eEconic с тестовия автомобил на почти производствено ниво, като използваха симулирани маршрути за събиране на отпадъци. Превозните средства трябва да функционират надеждно дори при неблагоприятни метеорологични условия и да изпълняват задачите си, особено при общинска употреба. Тестовете във Финландия показаха, че eEconic отговаря на тези изисквания – с ниско ниво на шум и с неутрални на местно ниво въглеродни емисии. Сега eEconic е готов за следващата стъпка: практически тестове с клиенти.

По отношение на архитектурата на автомобила, eEconic се възползва от глобалната стратегия на Daimler Truck за платформите: Нископодовият камион е базиран на eActros за тежкотоварна градска дистрибуция, който влезе в серийно производство през 2021 г.

ИзточникDaimler Truck
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
- Реклама -
Контакти | Турботракс България (turbotrucks.bg)

Най-четени

Последни коментари