7 октомври, 2022
Устойчив транспорт
НачалоТежкотоварниЕкипът на Schwabentruck отново залага на силата на момичетата

Екипът на Schwabentruck отново залага на силата на момичетата

Екипът на Schwabentruck все повече залага на момичешката сила: Ема Мекинен, младата финландска състезателка по моторни спортове, се присъедини към пилота Щефи Халм, главния механик Джудит Ерман и многото жени-доброволци, които оказват подкрепа зад кулисите на състезанието Truck Grand Prix през 2022 г. Младата шофьорка с нетърпение очаква да се състезава на пистата Нюрбургринг с екипа на Schwabentruck и IVECO.

Двайсет и четири годишната Ема Макинен, която учи строително инженерство, състезанията с камиони в кръвта ѝ: тя е дъщеря на Мика Макинен, пилот, активен на сцената на състезанията с камиони от дълго време, който се е състезавал в няколко издания на Европейския шампионат. Ема не е новак в моторните спортове, тъй като кара състезателни автомобили от 15-годишна възраст, състезава се в класа на туристическите автомобили и печели националната купа за издръжливост със своя отбор. Тя е добре запозната и със състезателните камиони – младата финландка е завършила две успешни състезания зад волана на Кемора. Ема Макинен има лиценз за управление на камион от известно време: “На 20 години започнах да карам камиони, за да изкарвам малко пари настрани.

Номер 28 на стартовата линия на Гран при за камиони през 2022 г. на Нюрбургринг

По традиция 28 е вторият стартов номер на състезателите на Schwabentruck и това ще бъде номерът на Ема Макинен на стартовата линия на Нюрбургринг. Финландката скоро ще се запознае със състезателния камион IVECO S-WAY R по стръмните завои на овалната писта на Iveco Magirus AG в долината на река Дунав, близо до Улм. Първите си обиколки на състезателна писта тя ще направи на мотодрома в Мост, Чехия, където се провеждат тестови шофирания преди началото на сезона.

Очаквам с нетърпение да направя няколко обиколки със състезателите на IVECO – със Стефи от екипа на Schwabentruck, както и с Йохен и Лукас от екипа на Hahn Racing, да се възползвам от техните съвети и да се запозная по-подробно със състезателния камион IVECO”, казва Ема Макинен. “Това ще ми е необходимо, за да демонстрирам на какво сме способни аз и IVECO S-WAY R в Truck Grand Prix на Нюрбургринг, с нашата комбинирана сила и страст.

Йохен Хан и Стефи Халм.

Вили Шмид от екипа на Schwabentruck вижда ключово значение във възпитанието на младите таланти: “Ако искаме да сме сигурни, че състезанията с камиони имат успешно бъдеще пред себе си, трябва да подкрепяме талантливите млади хора, като им осигуряваме места и възможности да се докоснат до спорта и да видят какво могат. Йохен Хан предава дългогодишния си опит на Лукас, както Стефи Халм ще подкрепя новата си колежка Ема и ще ѝ помогне да стъпи на краката си в света на състезанията с камиони.

ИзточникIVECO
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
- Реклама -
Контакти | Турботракс България (turbotrucks.bg)

Най-четени

Последни коментари