29 септември, 2022
Устойчив транспорт
НачалоЛекотоварниНовият Multivan вече се предлага и като TDI

Новият Multivan вече се предлага и като TDI

След успешното лансиране на напълно обновения Multivan от Volkswagen Лекотоварни автомобили, гамата сега се разширява с добавянето на вариант с турбодизел с висок въртящ момент и ниски емисии (TDI).

Миналата есен Volkswagen Лекотоварни автомобили пусна на пазара един истински универсален автомобил: новия Multivan. В допълнение към голямата гъвкавост в интериора, интелигентните системи за подпомагане на водача и всеобхватните онлайн услуги, отличителни характеристики на автомобила са комфортът на возене и иновативните системи за задвижване. Сега Volkswagen Лекотоварни автомобили разширява портфолиото от задвижващи системи, като добавя модерен двигател с компресионно запалване. Четирицилиндровият двигател с директно впръскване с работен обем 1968 куб.см идва от гамата EA288evo и развива максимален въртящ момент от 360 нютонметра (от 1600 до 2750 об/мин). Подобно на вариантите с plug-in хибридно задвижване или бензинов двигател, Multivan 2.0 TDI със задвижване на предните колела също се комбинира стандартно със 7-степенна DSG.

Този модерен дизелов двигател използва така нареченото двойно дозиране. Чрез използването на два SCR катализатора и двоен процес на впръскване на AdBlue, това намалява емисиите на азотни оксиди (NOx) с до 80%. Тази технология също така намалява емисиите на CO2 и прави двигателя по-отзивчив. Подобно на всички версии на моделната линия, новият Multivan отговаря на новия стандарт за емисии Euro 6D-ISC-IDM.

Ниският коефициент на челно съпротивление от 0,30 и значително намаленото тегло в сравнение с предишния модел подобряват пътните характеристики на новия Multivan и намаляват разхода на гориво. Така например максималната му скорост е 190 км/ч, а разходът на гориво (комбиниран) – 5,4-5,3 литра на 100 км (което се равнява на 143-140 г CO2/км (клас на ефективност A-A+)). В комбинация с 58-литровия резервоар за гориво това улеснява пробега от около 1000 км без спиране за гориво.

Новият Multivan TDI има право да тегли ремаркета с тегло до 2000 кг; най-високото допустимо общо тегло в натоварено състояние е 4850 кг с товар до 807 кг.

Това, което сега е четвъртият вариант на задвижващата система на Multivan, се предлага както с къс заден надвес, така и като дълга версия с пет, шест или седем места. Нова е и възможността за комбинация от пет отделни седалки в пътническото отделение с функция “лице в лице”. Цените на новия Multivan TDI с неговата вече богата спецификация франко завода започват от 48 748,35 евро, включително стандартната 7-степенна скоростна кутия с двоен съединител.

СВЪРЗАНИ СТАТИИ
- Реклама -
Контакти | Турботракс България (turbotrucks.bg)

Най-четени

Последни коментари