30 септември, 2022
Устойчив транспорт
НачалоЛекотоварниНовият E-Ulysse - пътят на FIAT към електрификацията продължава

Новият E-Ulysse – пътят на FIAT към електрификацията продължава

FIAT пуска на пазара новия E-Ulysse, изцяло електрическото “средство за придвижване на хора”, с което марката се завръща в европейския сегмент на многофункционалните превозни средства. Съименник на предишния модел, произвеждан до 2010 г., E-Ulysse бележи още един етап от пътя към устойчива мобилност, който FIAT предприе с новия 500. Fiat E-Ulysse е идеалният автомобил за транспортни услуги, като например VIP совалки в хотелиерството.

 E-Ulysse: втората стъпка на FIAT в света на електрическите автомобили

Новият E-Ulysse се радва на всички предимства на електрическата тяга, като например влизане в зони с ограничено движение в градските центрове и безшумност на двигателя. Той се отличава от другите MPV и с размерите си, които го поставят на върха в сегмента по отношение на компактността, гарантираща пълна свобода на движение – E-Ulysse може да се движи навсякъде, включително във всички подземни паркинги, благодарение на височината си от по-малко от 1,90 м – и голяма маневреност, тъй като се управлява като нормален автомобил.

Тези характеристики, заедно с модулния интериор и възможността за настаняване на до осем души, го правят подходящ за хотелски, таксиметрови и ВИП трансферни услуги.

Новият E-Ulysse е вторият крайъгълен камък в пътя на марката FIAT към устойчива мобилност. От това безкомпромисно решение произлизат оборудването и производителността в съответствие с нуждите на клиентите:
•    два капацитета на батерията – 50 и 75 kWh, за да предложи най-доброто решение в зависимост от употребата;
•    пробег до 330 км, цикъл WLTP, идеалното решение за свободно придвижване в градска и извънградска среда, отговарящо на нуждите на всеки от нас за мобилност;
•    максимална скорост 130 km/h;
•    максимална мощност 100 kW (136 к.с.);
•    въртящ момент 260 Nm;
•    стандартно оборудван със 100 kW система за бързо зареждане за 80% зареждане на батерията само за 45 минути;
•    за домашно и обществено зареждане клиентът има възможност да използва и трифазен кабел MODE 3 с мощност 11 kW и кутия Wallbox на Mopar.

Италианското изкуство на гостоприемството: “хол” на 4 колела

E-Ulysse се явява парадигмата на италианското гостоприемство, позната в цял свят: способността за посрещане се изразява преди всичко в конфигурация на вътрешното пространство, подобна на “хол”, където е възможно да се посрещнат колеги или клиенти.

Благополучие на борда

На E-Ulysse дебютира ново устройство за дезинфекция на въздуха. Това е иновативен и лесен за използване уред, изцяло в стила на FIAT. Той може да се използва в автомобила и тъй като е преносим, може да бъде пренесен на други места от потребителя, като спомага за хигиената в купето и елиминирането на повечето бактерии, които могат да попаднат в купето.

Освен това доброто настроение се подобрява и от тризоновия климатик, с отделно управление за всяка от тях (за водача, пътника отпред и отзад).

Панорамен покрив: елегантен отвън, светъл отвътре

Панорамният стъклен покрив, който е стандартен за версията Lounge, разведрява обстановката и осигурява на пътниците отлична гледна точка навън, което е полезно и за обиколките в центъра на града, до който E-Ulysse може да има достъп благодарение на 100% електрическото си захранване.

Голямото остъкляване, състоящо се от 2 панела с размери 40 см на 1 метър всеки с обща площ от почти 1 м2, се характеризира отвън с елегантна и приятна линия, а отвътре предлага несравнима гледка. Ако е необходимо уединение или защита от светлината, всеки панел може да се затъмни с плъзгаща се завеса.

Между двата панела е разположен дифузьорът на климатика с шест индивидуално регулируеми вентилационни отвора и интегриран контрол на температурата и мощността, за да се осигури идеален комфорт във всяка зона на автомобила. И накрая, две LED ленти осигуряват приятно, релаксиращо осветление.

Комфорт, модулност и изобретателност

Новият E-Ulysse, в изпълнение Lounge, предлага възможност за истински “хол” на четири колела, с пет удобни места отзад, където е приятно да се забавлявате със спътниците си, но където могат да се организират и бизнес срещи.

Особено широките седалки и накланящите се подлакътници осигуряват необходимия комфорт. Освен това двойната сгъваема маса може да се плъзга между втория и третия ред и осигурява идеална повърхност за различни дейности, като предлага много място за съхранение. Тя също така може лесно да се сгъва, за да се намали до минимум площта, като се скрива между седалките.

E-Ulysse, както в 7-местния вариант Living room, така и в 8-местния вариант Shuttle, има всички задни седалки, монтирани на релси, така че да могат лесно да се преместват, да се накланят или дори да се демонтират с прости операции.

Вътрешното пространство може лесно да се преконфигурира, за да отговаря на нуждите на пътниците и багажа: до 12 конфигурации на вътрешното пространство са налични при 8-местната версия и до 16 при 7-местната версия Living room, разделена на 3 реда.

По този начин E-Ulysse, със своята безкрайна способност за модулиране на пространството, се превръща в идеалния спътник за професионалисти, които предлагат групови транспортни услуги, но също и за всеки, който трябва да пътува в компания, дори и при пътуване в свободното време, като например пътуване в планината или на море, при което е осигурено място за ски, велосипеди или дъски за сърф.

Карате като автомобил, товарите като ван

E-Ulysse е многофункционално превозно средство с ДНК на автомобил, като се започне от позицията на шофиране, подобна на тази на автомобил, която осигурява отличен комфорт дори при дълги пътувания. Освен това повдигнатата позиция на седалката осигурява оптимална видимост към пътя, а достъпът остава безпроблемен благодарение на ергономичното стъпало в кабината. Към това се добавят и най-малките размери в сегмента (височина <1,90 м, дължина 5,3), които гарантират маневреност и управляемост. И накрая, благодарение на четирите независими окачвания на колелата и пружините с променлива твърдост, се осигурява стабилност на пътя, комфорт и филтриране на окачването при всякакви условия на шофиране.

Обемът на багажника е на най-високо ниво в сегмента – 4900 литра (1500 литра при заети всички седалки) и възможност за товарене на предмети с дължина до 3,5 метра.

 Безопасност и инфотейнмънт

E-Ulysse предлага отлично ниво на ADAS (усъвършенствани системи за подпомагане на водача), които улесняват шофирането и предотвратяват потенциални опасности.

Като се започне с функцията за разпознаване на пътни знаци, която с помощта на бордовата камера разпознава пътните знаци, показва ги и предупреждава водача за текущото ограничение на скоростта. Предупреждението за напускане на лентата за движение предупреждава водача, ако автомобилът напусне лентата си, а системата Side Blind-Spot Alert следи задната мъртва зона и изпраща предупредителен светлинен сигнал във външното огледало, ако по време на маневрата за изпреварване има автомобили, които са твърде близо. В допълнение към тези функции системата Forward Collision Warning използва камерата, за да сканира пътя пред вас и да предупреждава водача за опасност от сблъсък с други превозни средства или пешеходци. Активният контрол на аварийното спиране ще активира самостоятелно спирачките в случай на опасност от сблъсък, а камерата за обратно виждане осигурява 180° изображение около автомобила, което улеснява маневрите за паркиране. Накрая, електронният контрол на стабилността (ESP) се управлява от функцията Grip Control, която може да се регулира в зависимост от вида на пътната настилка: асфалт, сняг, пясък или кал.

Що се отнася до информационно-развлекателната система, има три нива на вградено радио, което във върховата версия включва 7-инчов цветен сензорен екран с функции Apple Car Play и Android Auto и услугата Connect Nav, предоставяна от Tom Tom, с информация за трафика, паркирането, бензиностанциите, местното време и интересните точки.

 Оборудване и функции

100% електрическият E-Ulysse предлага вече много богато стартово оборудване, характеризиращо се по-специално със 17-инчови алуминиеви джанти, накланящи се и подвижни седалки, тризонов климатик, подвижни работни рафтове и щори за задните седалки, както и мрежа за съхранение в багажника. Предлага се и по-високо ниво, наречено Lounge, което се отличава с няколко характеристики от най-високо ниво, като например електрически отваряща се задна врата, панорамен покрив с околна светлина, ксенонови фарове и въртящи се кожени седалки в конфигурация Living room.

E-Ulysse, произвеждан в завода на Stellantis в Хорден, Франция, ще може да се поръча през март в Италия, Германия, Франция и Австрия, а от май ще се предлага в дилърските центрове.

ИзточникFIAT
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
- Реклама -
Контакти | Турботракс България (turbotrucks.bg)

Най-четени

Последни коментари