4 октомври, 2022
Устойчив транспорт
НачалоТежкотоварниScania ще достави над 100 електрически камиона на компанията за битови отпадъци...

Scania ще достави над 100 електрически камиона на компанията за битови отпадъци в Копенхаген

Scania ще достави най-малко 78 напълно електрически камиона от серия L, като допълнителни 23 камиона са опция, на Amager ressourcecenter (ARC) за обработка на градски отпадъци в региона на Копенхаген. Първите два камиона вече бяха доставени през декември 2021 г.

Автопаркът от електрически камиони с нулеви емисии ще допринесе за подобряване качеството на въздуха и намаляване шума за жителите на региона на датската столица. Кабините от серията L с нисък под, повечето от които разполагат и с вратата Scania City Door, ще подобрят условията на труд за водачите и екипажите със своята ергономичност и комфорт, оптимизирани за операции в градския транспорт, които включват чести спирания.

Поръчката включва най-малко 72 камиона за сметосъбиране (с допълнителни 19 по избор), шест камиона с каросерия (с допълнителни четири по избор), както и един камион с кука (с втори по избор), и включва договори за ремонт и поддръжка за 8-10 години.

За нас беше важно камионите да са с високо ниво на безопасност и нови иновативни решения за сигурност. Scania предложи и цялостно обучение и образование, включващо дежурен сервиз, в комбинация със силна сервизна мрежа, осигуряваща висока степен на работоспособност”, казва Якоб Хартвиг Симонсен, управляващ директор на ARC.

Една от причините за избора на Scania беше “автобусната врата” от страната на пътника. Тя е проектирана като стъклена въртяща се врата с една голяма непрекъсната стъклена площ в цяла височина, която се отваря навътре и позволява бързо влизане и излизане и дава на водача добър обзор”, казва Пер Фишер,отговорник по договорите, ARC.

Декарбонизирането на управлението на отпадъците и рециклирането е важна част от амбициозната цел на Копенхаген да стане първата в света столица с неутрални въглеродни емисии до 2025 г. Емблематичният завод за енергия от отпадъци Amager Bakke на ARC, с неговата ски писта на покрива и зона за отдих, е символ на устойчивите амбиции на града и ARC се стреми той да стане първият в света завод за енергия от отпадъци с неутрални въглеродни емисии.

Сътрудничеството на Scania с ARC е чудесен пример за това как работим заедно с потенциалните клиенти, за да анализираме техните операции и да определим спецификациите на превозните средства и оперативните адаптации, необходими за преминаването им към електричество. Добрият продукт не е достатъчен. Изключително важно е да се работи в тясно сътрудничество с клиента, точно както екипът в Дания направи по фантастичен начин, за да разбере и реши новите предизвикателства, които електрификацията носи”, казва Фредрик Алард, ръководител на отдел Електронна мобилност в Scania. “Като предоставяме консултации, които разглеждат цялата дейност, ние се уверяваме, че нашето предложение отговаря на нуждите на клиента.

ИзточникScania
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
- Реклама -
Контакти | Турботракс България (turbotrucks.bg)

Най-четени

Последни коментари