30 септември, 2022
Устойчив транспорт
НачалоАвтобусиIVECO BUS ще осигури 253 автобуса за град Прага

IVECO BUS ще осигури 253 автобуса за град Прага

IVECO BUS, водещ производител на градски и туристически автобуси, подписа три рамкови споразумения с DPP, компанията за обществен транспорт в Прага, за доставка на до 253 автобуса между 2022 и 2027 г. за столицата на Чешката република.

Споразуменията обхващат закупуването на три различни модела автобуси IVECO BUS, които да отговарят на нуждите на DPP: до 10 автобуса CROSSWAY Low Entry 14,5 м, до 100 автобуса STREETWAY 12 м и до 143 автобуса STREETWAY 18 м.

Моделите STREETWAY и CROSSWAY са проектирани така, че да осигурят максимална икономическа и експлоатационна ефективност и са известни със своя комфорт, като концепцията Low Entry гарантира отлична достъпност за всички пътници, които влизат и излизат от превозното средство. Всички автобуси ще бъдат оборудвани с най-новия двигател Cursor 9, разработен от FPT Industrial, глобалната марка на Iveco Group, специализирана в областта на задвижващите системи, който гарантира, че превозните средства отговарят на стандартите Euro VI и гарантира над 95% ефективност на преобразуване на NOx.

Историческите ни връзки с Чешката република, където се намира основният ни завод за производство на автобуси във Високо Мито, ни карат да се гордеем особено много днес. Благодарение на тези важни споразумения нашите автобуси ще обслужват в Прага – както и в повечето европейски столици – хиляди пътници всеки ден, при това в условия на безопасност и комфорт. Това е още едно доказателство, че разнообразното и конкурентно предлагане на IVECO BUS може да отговори на най-разнообразните нужди от мобилност на всяка община”, заяви Доменико Нукера, президент на направление “Автобуси” в Iveco Group.

ИзточникIVECO
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
- Реклама -
Контакти | Турботракс България (turbotrucks.bg)

Най-четени

Последни коментари