4 октомври, 2022
Устойчив транспорт
НачалоКомпанииScania Transportlab преминава на електричество

Scania Transportlab преминава на електричество

Време е нашият вътрешен превозвач да премине на електричество! През 2018 г., десетилетие след основаването на Scania Transportlaboratorium AB (Transportlab), решиха да намалят въглеродните емисии с повече от 95 % и да работят с алтернативни екогорива. Сега те правят следващата стъпка към нулеви емисии.

Операциите на Transportlab включват 50 камиона, влекачи и автобуси, които се движат с енергия, свободна от горива добити от земните недра. Международната дейност се състои от 14 композиции, които се движат между производствените предприятия в Сьодертале, Швеция, и Цволе, Нидерландия, 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата. В местните и регионалните операции около 30 превозни средства превозват стоки между производствените предприятия. Тъй като Scania доставя на клиентите си все повече електрически камиони с батерии, е време и местните превози на Scania Transportlab да преминат към електрически.


Време е за електричество

“Трябва да свършим известна работа, преди да започнем”, казва Ян Бьорклунд, управляващ директор на Scania Transportlaboratorium AB, който ще започне с анализ на операциите, за да види с какво могат да се справят наличните продукти и какви решения за зареждане са необходими. “Ние, като вътрешен доставчик на транспортни услуги, имаме мисията да предоставим максимална стойност на компанията, но също така и опит и знания. Клиентите и дистрибуторите питат за електрическите камиони, а ние искаме да дадем отговори”.


Отлични резултати

Въпреки че не е решено кога автопаркът на Scania Transportlab ще бъде напълно електрифициран, вече знаем, че голяма част от автопарка ще бъде заменена с превозни средства с батерии още през 2022 г. Резултатите досега в прехода към устойчив транспорт са впечатляващи, като през 2021 г. нивото на потребление на неизкопаеми горива е почти 91%. “Искаме да продължим да бъдем водещи, да бъдем истински модел за подражание и да споделяме нашите резултати”, заключава Бьорклунд.

ИзточникScania
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
- Реклама -
Контакти | Турботракс България (turbotrucks.bg)

Най-четени

Последни коментари