30 септември, 2022
Устойчив транспорт
НачалоКомпанииScania инвестира близо един милиард шведски крони в нова тестова писта за...

Scania инвестира близо един милиард шведски крони в нова тестова писта за автономни и електрифицирани превозни средства

Налице е бързо развитие на автономни и електрифицирани превозни средства. Поради това Scania планира допълнителни инвестиции в Сьодертале; нова тестова писта, на която ще се тестват и управляват бъдещите превозни средства като част от научноизследователската и развойната дейност на Scania.

Нашата амбиция е да бъдем лидер в рамките на електрификацията на тежкотоварни автомобили, а също така с течение на времето да засилим способностите си в областта на автономните превозни средства. За да останем в челните редици, ще са необходими големи инвестиции. Оценяваме и проучваме възможността за изграждане на тестова писта, адаптирана за бъдещи превозни средства, за да отговорим на търсенето в областта на автономната и електрификацията, което виждаме, че е на път”, казва Андерс Уилямсон, ръководител на отдел “Индустриални операции” в Scania.

Scania наскоро завърши изграждането на нова леярна и продължава работата с нова сграда за сглобяване на батерии, като и двете се намират в Сьодертале. Сега Scania планира още една инвестиция в размер на около 975 млн. шведски крони (близо 92 млн. евро), като този път тя се отнася до нова тестова писта, както и до разширяване на съществуващите.

Продължаваме да инвестираме на местно ниво в Сьодертале, за да сме близо до цялата верига с производство, разработка и тестване. Това е жизненоважно за Scania, но също така е важно за транспортния клъстер в големия регион на Стокхолм и за способността на Швеция да заеме водеща позиция в разработването на устойчиви транспортни решения”, казва Уилямсон.

Ако заявлението на Scania до графския административен съвет (Länsstyrelsen) бъде прието, амбицията е работата да започне през 2022 г., като се очаква тя да продължи поне до 2026 г.

ИзточникScania
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
- Реклама -
Контакти | Турботракс България (turbotrucks.bg)

Най-четени

Последни коментари