4 октомври, 2022
Устойчив транспорт
НачалоАвтобусиЛондонският маршрут 94 преминава изцяло на електричество с 29 двуетажни автобуса BYD...

Лондонският маршрут 94 преминава изцяло на електричество с 29 двуетажни автобуса BYD ADL Enviro400EV

BYD Europe и Alexander Dennis Limited (ADL) обявиха днес съвместно, че един от най-известните автобусни превози в Западен Лондон, маршрут 94, става изцяло електрически с доставката на 29 чисто електрически двуетажни автобуса BYD ADL Enviro400EV – 100% лишени от вредни емисии. Превозните средства влизат в експлоатация тази седмица при оператора London United – дъщерно дружество на RATP Dev. BYD е световен лидер в областта на батериите, управлението на енергията и електрическата мобилност, а ADL, най-продаваният производител на автобуси в Обединеното кралство, е дъщерно дружество на водещия независим световен производител на автобуси NFI Group Inc. (NFI).

Маршрут 94 осигурява 24-часова услуга за жителите на Западен Лондон от Актън Грийн до Пикадили Съркъс през Уестфийлд, Нотинг Хил и Оксфорд Стрийт. С общ капацитет от 67 места (24 в долния салон, 43 в горния салон), 10,9-метровият BYD ADL Enviro400EV изминава до 160 мили с едно зареждане. Мощността се осигурява от чисто електрическо задвижване на BYD, състоящо се от електромотор и 382 kWh желязо-фосфатни батерии. Двуетажната каросерия на ADL се отличава с впечатляващо остъклено стълбище, дълъг отсек за инвалидни колички и автоматична рампа за инвалидни колички при задните врати.

С тази последна доставка от партньорството на BYD ADL общият брой на електрическите автобуси в експлоатация нарасна на 269, включително 200 едноетажни BYD ADL Enviro200EV. Новите превозни средства са оборудвани и с новата акустична система за предупреждение на превозни средства, която генерира звук при скорост под 12 мили в час, за да предупреждава пешеходците и уязвимите участници в движението.

По време на събитието за пускане в експлоатация тази седмица Катрин Шардон, управляващ директор на RATP Dev London, заяви: “Тези нови автобуси ще подкрепят стратегията на TfL и Лондон за по-зелен град. Това е втората стъпка в нашата стратегия за електрификация на гаражната мрежа”. Мехди Синасер, председател на RATP Dev UK в RATP Dev, добави: “Електрификацията е една от ключовите трансформации, в които RATP Dev помага на нашите лондонски компании, използвайки опита на нашата група.”

Днес в столицата се движат 234 електрически автобуса BYD ADL – ние осигуряваме един по-чист Лондон”, каза Франк Торп, управляващ директор на BYD (Великобритания), “RATP Dev е един от основните оператори на Транспорт за Лондон в града, а доставката на 29 превозни средства е не само убедителна подкрепа за мобилността без емисии за жителите на Лондон, но и за партньорството на BYD ADL и комбинацията от световноизвестна технология за електромобилност и британска производствена изобретателност.” Главният изпълнителен директор на ADL, Колин Робъртсън, заяви: “Маршрут 94 на RATP Dev е вторият двуетажен маршрут в Лондон, който ще бъде електрифициран с BYD ADL Enviro400EV, а тази година ще последват още. Червените двуетажни автобуси поддържат движението в Лондон и след като вече доставя хибридни автобуси за столицата от 2008 г. насам, ADL има удоволствието да бъде водещ партньор в тяхната трансформация към нулеви емисии.

ИзточникBYD
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
- Реклама -
Контакти | Турботракс България (turbotrucks.bg)

Най-четени

Последни коментари