7 октомври, 2022
Устойчив транспорт
НачалоТежкотоварниКатастрофиПиян шофьор на камион устрои “бойно поле” в германския град Фюрт. Материалните...

Пиян шофьор на камион устрои “бойно поле” в германския град Фюрт. Материалните щети са огромни

Над 30 унищожени автомобили, някои от които изгорели и възникнал пожар в жилищна сграда е резултатът от шофирането на пиян турски шофьор на камион през улица в германския град Фюрт, намиращ се близо до Нюрнберг.

На 8 февруари, около 19:00 ч., 50-годишният пиян шофьор на влекач Ford F-Max с полуремарке, собственост на турска транспортна фирма, предизвиква хаос на улица Хардштрассе във Фюрт. Говорителят на полицията в Средна Франкия Михаел Конрад коментира инцидента, като заяви, че “мястото на инцидента прилича повече на бойно поле”.

По време на предварителното разследване служителите на реда възстановяват картината на събитията. Първо, шофьорът на камиона пренебрегва червения сигнал на светофара на едно от кръстовищата и удря лек автомобил, чийто водач е леко ранен. В резултат на това 74-годишният мъж трябва да бъде откаран в болница. След това камионът едва не блъснал 64-годишен пешеходец, който трябвало да избяга от пътя на камиона, но това не го спасило от наранявания.

На около километър след гореописаните събития наистина започва страшно “меле”. Ford F-Max се врязва с висока скорост в паркираните автомобили и продължава да се движи направо, като ги избутва встрани. В резултат на това някои от автомобилите се оказват притиснати към стените на къщите, а други се запалват. След известно време огънят се разпространява до жилищна сграда и в нея избухва пожар. Когато спасителите пристигат на мястото, те първо трябва да разчистят отломките от автомобилите, за да стигнат до сградата и да започнат да гасят пожара.

Местните жители, които са станали свидетели на инцидента, разказват за “огнени стълбове” и “експлозии”, които са останали след преминаването на камиона с неадекватния шофьор зад волана. Според тях в някои случаи пламъците са достигали няколко метра.

“Нямате представа какво щеше да се случи, ако на улицата все още имаше минувачи.”

Коментира Михаел Конрад

Полицията пристига на “бойното поле” и арестува турския шофьор, в чийто организъм са открити около 2 промила алкохол. Прокуратурата в Нюрнберг-Фюрт иска да обвини шофьора на камиона в причиняване на произшествие с телесни повреди, извършено под въздействието на алкохол, както и в неумишлен палеж. Извършителят на такова престъпление може да бъде осъден на няколко години лишаване от свобода.

В резултат на близо половин километъровото “каране” на пияният турски шофьор по улица Хардщрасе са повредени 31 автомобила, а някои от тях са напълно унищожени. Оценката на изгорялата сграда, извършена на следващия ден, показва, че тя вече е напълно необитаема. Експертите от строителния отдел и пожарната служба в града обаче заявяват, че “къщата не е застрашена от срутване”. Експертът, който е изследвал Ford F-Max, е заявил, че камионът, който също е пострадал при пожара, не може да бъде ремонтиран. От полицията съобщиха, че в момента е много трудно да се определи общият размер на щетите от инцидента, но те със сигурност ще бъдат няколкостотин хиляди евро.

Фюрт: Пиян шофьор на камион блъска 30 автомобила и подпалва къща | AFP
ИзточникAFP
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
- Реклама -
Контакти | Турботракс България (turbotrucks.bg)

Най-четени

Последни коментари