4 октомври, 2022
Устойчив транспорт
НачалоТежкотоварниНачало на тестове в реални условия за новото поколение дистрибуторски камиони DAF

Начало на тестове в реални условия за новото поколение дистрибуторски камиони DAF

Заключителна фаза на процеса на разработка

Заедно с водещи клиенти DAF Trucks започна обширни практически изпитания като последна фаза от разработването на изцяло ново поколение дистрибуторски камиони. Те ще споделят уникалната ДНК на новота генерация XF, XG и XG+, отличили се с най-високи нива на качество, безопасност, ефективност и комфорт за водача.

Пускането на пазара на Новото поколение XF, XG и XG+ се радва на огромен успех в цяла Европа. След първите тестови шофирания сериите бяха широко оценени от специализираната преса и скоро след това бяха удостоени с титлата “Международен камион на годината 2022”. С впечатляващия брой поръчки от близо 20 000 единици преди официалното стартиране на производството в началото на ноември, тройките счупиха всички рекорди в 93-годишната история на холандския производител на камиони.


Преодоляване на границите

Тестваните в реални условия дистрибуторски камиони DAF използват същата платформа като отличените нови XF, XG и XG+, разработени съобразно последните европейски правила за масите и размерите. Очевидно е, че подобно на своите събратя, новата серия камиони за дистрибуция ще разширява възможностите си по отношение на пътната безопасност, ефективност, ниски емисии, както и в комфорта за водача.


Начало на бъдещето

С революционните модели XF, XG и XG+ DAF постави началото на бъдещето на дългите и тежките превози”, коментира Рон Борсбум, изпълнителен директор Продуктово развитие. “Сега сме на път да поставим началото и на бъдещето на регионалната и националната дистрибуция. Непосредствената видимост, позицията на седалките, ергономията, оборудването и изработката – всичко това ще бъде от нова величина, наред с превъзходната ефективност на автомобила и неговото управление.

Новото си поколение дистрибуторски камиони DAF ще представи през втората половина на годината. Новата серия ще се предлага в допълнение към широката гама от популярни и универсални камиони DAF CF.

ИзточникDAF Trucks
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
- Реклама -
Контакти | Турботракс България (turbotrucks.bg)

Най-четени

Последни коментари