25 септември, 2022
Устойчив транспорт
НачалоАвтобусиIVECO BUS Crossway на италианския Червен кръст е първият в света автобус...

IVECO BUS Crossway на италианския Червен кръст е първият в света автобус с висока степен на биозащита

Италианският Червен кръст избра Crossway на IVECO BUS, марка на Iveco Group и водещ производител на градски и туристически автобуси, за своето ново превозно средство с висока степен на биозащита. Превозното средство е първото в света, което може да транспортира до 41 потенциално заразени лица плюс 6 членове на екипажа при пълна безопасност в ограничени зони като летища и до места за настаняване, болници и заведения за грижи.

IVECO BUS Crossway е избран от автопарка на организацията и вече е използван за спешни транспортни мисии в Калабрия. 12-метровото превозно средство е оборудвано с двигател Cursor 9 на FPT Industrial, друга глобална марка на Iveco Group, специализирана в задвижващите системи. Уникалната конфигурация включва камера с отрицателно налягане, която представлява прозрачна обвивка, обграждаща пътническото отделение, където разликата в налягането отвън не позволява на въздуха да излезе, освен ако не е филтриран. Екипажът може да следи налягането в камерата, наситеността с въглероден диоксид, температурата и състоянието на филтрите с помощта на интегриран цифров интерфейс.

Този специален автобус IVECO BUS Crossway, оборудван от италианския Червен кръст, е оборудван с електрохидравличен асансьор за инвалидни колички и има високи стандарти за комфорт: климатик, нощно осветление, аудиодифузия, тонирани прозорци и тоалетни в камерата за биологично съхранение. Тапицерията и интериорът са покрити с лесно миещи се материали, за да се осигури ефективна дезинфекция.

Много се гордеем, че Италианският червен кръст избра един от флагманите на IVECO BUS за създаването на този специален автомобил, първият в света”, коментира Доменико Нукера, президент на направление “Автобуси” в Iveco Group. “В момент, когато пандемията COVID-19 продължава да се разпространява чрез своите варианти, ние сме уверени, че това превозно средство с висока степен на биологична защита ще даде важен принос за намаляване на риска от заразяване, осигурявайки безопасното транспортиране на много пациенти.

ИзточникIVECO BUS
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
- Реклама -
Нова генерация DAF | Турботракс България (turbotrucks.bg)

Най-четени

Последни коментари