7 октомври, 2022
Устойчив транспорт
НачалоКомпанииЛангендорф като нов ръководител на комуникациите в MAN

Лангендорф като нов ръководител на комуникациите в MAN

Д-р Марк Лангендорф (48 г.) пое поста ръководител на отдел “Комуникации и връзки с обществеността” в MAN Truck & Bus. Преди това той е работил за Telefónica, където последно е бил ръководител на комуникациите на Telefónica Deutschland / O2. Марк Лангендорф наследява Пиетро Дзолино, който от 1 ноември 2021 г. се премести в компанията майка TRATON GROUP, като ръководител на отдел “Комуникации, връзки с правителството и устойчиво развитие на групата”.

MAN преминава през най-голямата трансформация в своята история, която обхваща повече от 260 години. Изискванията на нашите клиенти по отношение на устойчивостта на нашите продукти се променят из основи.  Същото се отнася и за степента на тяхната дигитализация. Очаквам с нетърпение да работя с Марк Лангендорф, който има дългогодишен опит в областта на комуникациите и в двете области и който се завръща във Volkswagen”, заяви новият главен изпълнителен директор на MAN Truck & Bus Александър Власкамп.

Преди да се присъедини към Telefónica, Марк Лангендорф беше ръководител на отдел “Корпоративни комуникации” във Volkswagen от 2018 г. до 2020 г., където отговаряше за бизнес и финансовите връзки на групата и марката с пресата. Преди това е заемал ръководна позиция в консултантската компания за стратегически комуникации Brunswick.  Между 2006 г. и 2015 г. Лангендорф заема различни позиции в Siemens AG в Мюнхен и Вашингтон, окръг Колумбия, като за последно е заместник-ръководител на отдел “Корпоративни комуникации и правителствени въпроси”. Същевременно той преподава “Медиен и комуникационен мениджмънт” в Мюнхенския университет “Макромедия”. Преди да се насочи към корпоративните комуникации, Марк Лангендорф е работил като журналист в Dow Jones.

СВЪРЗАНИ СТАТИИ
- Реклама -
Контакти | Турботракс България (turbotrucks.bg)

Най-четени

Последни коментари