26 септември, 2022
Устойчив транспорт
НачалоТежкотоварниMAN полага основите за разширяване на завода в Краков

MAN полага основите за разширяване на завода в Краков

MAN Truck & Bus ускорява темпото на своята трансформация и свързаното с нея разширяване на завода си в Краков, Полша. Основите бяха положени на тържествена церемония. MAN инвестира около 130 млн. евро в разширяването на този производствен завод. До септември 2022 г. производствената площадка ще бъде разширена с около една трета. Това ще позволи от производствената линия да слязат около 300 превозни средства и кабини, като служителите ще работят на три смени. За да се гарантира устойчивостта на обекта, нов източник на биоенергия ще гарантира, че заводът ще бъде неутрален по отношение на CO2 в бъдеще.

Разширяването на завода е ключов елемент в нашата трансформация. Промените в производствената ни мрежа ще ни направят значително по-конкурентоспособни в тези трудни времена. В Краков създаваме изключително гъвкава и променлива работна площадка, която ще ни позволи да произвеждаме всичко от гамата ни от леки до тежкотоварни автомобили на една производствена линия”, обясни главният изпълнителен директор на MAN Александър Власкамп.

Тази работа ще увеличи капацитета на завода в Краков почти три пъти. След разширението в Краков ще работят около три пъти повече служители, отколкото досега, което ще доведе до създаването на около 1500 допълнителни работни места в полския завод. Площта на разширения завод ще се увеличи от 24 на около 41 хектара.

Занапред Краков ще бъде високо ефективна площадка и ще играе още по-важна роля като завод за балансиране на производствения обем. В бъдеще тук ще се сглобяват около три четвърти от всички камиони и кабини за тежкотоварни автомобили MAN. В Краков ще бъде изграден и участъкът “Модификация на камиони”, където нашите камиони ще могат да бъдат индивидуално адаптирани към изискванията на нашите клиенти”, каза Михаел Кобригер, член на изпълнителния съвет на MAN, отговарящ за производството.

В рамките на тези дейности по разширяване ще бъде изградено ново хале с площ 26 000 м2 за производство на кабини и още едно хале с площ 10 000 м2 за Центъра за модификация на камиони. Това ще позволи на MAN да предлага цялата гама камиони с максимално качество в Краков и в основния завод в Мюнхен, където пространството ще се използва за смесено производство на конвенционални и електрически камиони. Краков и Мюнхен ще бъдат двойка силни партньори в мрежата от камиони. Дружеството и работническият съвет се споразумяха за тези и много други мерки през април 2021 г. като част от процеса на трансформация на MAN. Целият пакет от мерки цели увеличаване на приходите на MAN с до 1,7 млрд. евро. Това би трябвало да осигури на компанията необходимата свобода на действие, за да може да прави целенасочени инвестиции в своето бъдеще.

ИзточникMAN Truck & Bus
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
- Реклама -
Нова генерация DAF | Турботракс България (turbotrucks.bg)

Най-четени

Последни коментари