25 септември, 2022
Устойчив транспорт
НачалоСпортPETRONAS Team De Rooy IVECO приключва рали Дакар 2022 с три камиона...

PETRONAS Team De Rooy IVECO приключва рали Дакар 2022 с три камиона на отбора, класирани в Топ 10

Изданието на Рали Дакар през 2022 г. приключи след повече от 8000 км в екстремни условия, преминавайки през огромни пространства от пясък, дюни и каньони. Екипът на PETRONAS Team De Rooy IVECO запази постоянното си представяне през втората седмица на състезанието, като постави всичките си камиони в Топ 10 в общото класиране, а Янус ван Кастерен постигна отлично пето място при много силна конкуренция.

Янус ван Кастерен беше най-бързият пилот на отбора и зае 5-та позиция в генералното класиране.

PETRONAS Team De Rooy IVECO отново приключи Рали Дакар с добро представяне, като успя да вкара и трите камиона IVECO на финала в Топ 10. Янус ван Кастерен постигна отлично пето място. Вик Верстейнен, който се включи в последния момент, прие предизвикателството с пълна сила и завърши осми. Митчел ван ден Бринк също се отличи, като класира камиона за бърза поддръжка на десето място, надминавайки всички очаквания.

Двата камиона IVECO Powerstar и IVECO Trakker демонстрираха изключителната ефективност и надеждност на камионите IVECO в екстремните условия и тежките трасета на Рали Дакар 2022.

Дванадесетият и последен етап отведе състезателите на 680-километрово пътуване от Биша до Джеда, което включваше 164-километров специален етап. Вик Верстейнен беше най-бързият пилот на отбора в този етап, като караше уверено своя IVECO Powerstar през целия етап, дори и в тесните трасета с дървета, за да финишира на шеста позиция.

Вик Верстейнен, който се включи в последния момент, прие предизвикателството с пълна сила и завърши осми.

Янус ван Кастерен изигра тактическа роля за отбора, като разчисти пътя в началото, за да даде пространство на Вик Верстейнен, така че той да бъде по-малко засегнат от праха, след което се съсредоточи върху достигането на финала, осигурявайки си пето място в общото класиране.

Митчел ван ден Бринк показа отлична отборна асистенция и надмина всички очаквания с десето място в общото класиране. В последния етап младият пилот натисна своя IVECO Trakker до крайност, пристигайки десети.

Екипът напусна Саудитска Арабия, за да отпътува за Холандия в приповдигнато настроение, доволен от постигнатите резултати в Дакар 2022, готов за следващото предизвикателство.

Митчел ван ден Бринк показа отлична отборна асистенция и завърши на десето място в общото класиране.

ОБЩО КЛАСИРАНЕ

1. Dmitry Sotnikov (Kamaz)
2. Едуард Николаев (Камаз)
3. Антон Шибалов (КамАЗ)
5. Янус ван Кастерен (Petronas Team De Rooy IVECO)
8. VICK VERSTEIJNEN (Petronas Team De Rooy IVECO)
10. MITCHEL VAN DEN BRINK (Petronas Team De Rooy IVECO)

ЕКИПАЖИ НА IVECO

#504 PETRONAS Team De Rooy IVECO:
Janus van Kasteren (NLD)), Marcel Snijders (NLD), Darek Rodewald (POL)

#515 PETRONAS Team De Rooy IVECO:
Vick Versteijnen (NLD), Teun van Dal (NLD), Randy Smits (NLD)

#524 PETRONAS Team De Rooy IVECO:
Mitchel van den Brink (NLD), Rijk Mouw (NLD), Bert Donkelaar (NLD)

ИзточникIveco, Team De Rooy
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
- Реклама -
Нова генерация DAF | Турботракс България (turbotrucks.bg)

Най-четени

Последни коментари