7 октомври, 2022
Устойчив транспорт
НачалоЛогистикаПреглед на насоките за развитие на Трансевропейската транспортна мрежа

Преглед на насоките за развитие на Трансевропейската транспортна мрежа

На 14 декември 2021 г. Европейската комисия разпространи Предложение за Регламент на Европейския парламент и на Съвета относно насоките на Съюза за развитието на трансевропейската транспортна мрежа, за изменение на Регламент (ЕС) 2021/1153 и Регламент (ЕС) № 913/2010 и отмяна на Регламент (ЕС) 1315/2013.

Всички материали (законодателно предложение за нов регламент за трансевропейската транспортна мрежа (TEN-T), включително карти на новите TEN-T мрежи и Европейските транспортни коридори, както и множество комуникационни материали, свързани с прегледа на TEN-T) са публикувани на интернет страницата на Европейската комисия: https://transport.ec.europa.eu/news/efficient-and-green-mobility-2021-12-14_en.

Новите карти/коридори от предложението могат да бъдат открити на адрес: https://ec.europa.eu/transport/infrastructure/tentec/tentec-portal/map/maps.html?layerOn=true.

От м. януари 2022 г. ще започне обсъждане на предложението в работна група „Транспорт, интермодални въпроси и мрежи“ към Съвета на ЕС.

СВЪРЗАНИ СТАТИИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Реклама -
Контакти | Турботракс България (turbotrucks.bg)

Най-четени

Последни коментари