30 септември, 2022
Устойчив транспорт
НачалоКомпанииПродажбите на MAN през 2021 г. - близки до нивото отпреди кризата

Продажбите на MAN през 2021 г. – близки до нивото отпреди кризата

През 2021 г. MAN Truck & Bus достави значително повече търговски превозни средства на своите клиенти, като по този начин се доближи до нивото отпреди избухването на пандемията. Изкривяванията във веригите за доставки, особено в сектора на полупроводниците, продължават да бъдат предизвикателство. MAN достави общо малко под 94 000 нови превозни средства на своите клиенти в сравнение с около 82 000 през предходната година. Преди избухването на пандемията през 2019 г. доставките са били малко под 105 000 единици.

Продажбите на товарни автомобили, които MAN произвежда основно в Мюнхен и Краков, се развиха много положително с увеличение от 14% спрямо 2020 г. до около 67 000 единици. Обемът на вановете е нараснал с 26% до над 22 000 единици. Както се очакваше, бизнесът с автобуси все още не е намерил своя път обратно и регистрира спад от 13 процента – до малко под 5000 единици.

Гьоран Нюберг, член на Изпълнителния съвет за продажби и решения за клиенти в MAN Truck & Bus SE, оценява положително изминалата година: “Стъпка по стъпка отново се приближаваме до предкризисното ниво. Това беше силно представяне на целия екип, който все още се бори с големите предизвикателства, причинени от пандемията. Все още бихме могли да отбележим много по-голямо увеличение на продажбите, но подобно на индустрията като цяло, ние сме особено засегнати от затрудненията в доставките на полупроводници.

В сегмента на товарните автомобили европейският регион продължава да представлява лъвския пай от продажбите. Тук са продадени около 48 000 товарни автомобила MAN, което представлява увеличение от 11% в сравнение с 2020 г. На родния си пазар в Германия MAN приблизително достигна стойностите на продажбите от предходната година с 19 000 единици.

Сегментът на вановете е единственият клас превозни средства на MAN, който е в положителна позиция както в сравнение с предходната година, така и с 2019 г. Този клас превозни средства, който е все още млад за MAN, продължи своята история на успеха, започнала през 2016 г., през 2021 г. Около 22 000 единици представляват увеличение от 50 % в сравнение с 2019 г. Пазарите на Франция, Обединеното кралство и Полша имат положителен принос към историята на успеха на MAN TGE. В Германия бяха продадени около 5100 TGE, което представлява лек спад от 2 процента. Както се очакваше, сегментът на автобусите пострада най-много от пандемията. Автобусите от марките MAN и NEOPLAN, които се произвеждат в завода на MAN в Анкара, също бяха значително по-слабо търсени, както и градските автобуси от серията Lion’s City, които се произвеждат основно в завода в Стараховице. В Германия стойностите на продажбите от предходната година почти се запазват.

ИзточникMAN Truck & Bus AG
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
- Реклама -
Контакти | Турботракс България (turbotrucks.bg)

Най-четени

Последни коментари