30 септември, 2022
Устойчив транспорт
НачалоАвтобусиЕлектрическият IVECO BUS Crossway с батерийна система от ново поколение

Електрическият IVECO BUS Crossway с батерийна система от ново поколение

FPT Industrial, глобалната марка за задвижване на Iveco Group, заедно със своя партньор Microvast Holdings, Inc., водещ световен доставчик на батерийни технологии, ще предоставят цялостната батерийна система за новия градски и междуградски автобус Crossway Low Entry, произвеждан от IVECO BUS.

Това се случва въз основа на споразумение от 2019 г., което обхваща индустриално и търговско сътрудничество между Microvast и FPT Industrial. Това, което отличава електрическия IVECO BUS Crossway Low Entry е разработения от Microvast акумулаторен пакет, внедрен и сертифициран от FPT Industrial. Той е с висока енергийна плътност, който варира от 400 до 466 kWh, в зависимост от оперативните изисквания. Този акумулаторен пакет от ново поколение ще установи промишлен стандарт по отношение на енергийната плътност и мощностен капацитет. Това ще осигури на Crossway LE Electric до десет години живот на акумулатора.

Проектът IVECO BUS Crossway LE Electric допълва този на новия IVECO e-Daily, който ще бъде пуснат на пазара в края на 2022 г. Новото електрическо Daily ще бъде оборудвано с модулна концепция с 1 до 3 батерии с капацитет от 37 до 111 kWh. Това бележи началото в сътрудничеството между Microvast и FPT Industrial в това първо приложение и то има за цел да установи стандарт за нулеви емисии в сегмента на кабините-шасита.

В този бързо развиващ се сектор FPT Industrial се ангажира да влиза в целенасочени партньорства, за да предостави модерни алтернативи на традиционните горива, така че да ускори пътя ни към устойчиво утре с неутрални емисии на CO2”, заяви Силвен Блейз, президент на подразделението за задвижване на Iveco Group. “Сътрудничеството с Microvast подчертава стремежа ни да се превърнем в технологичен лидер в областта на мулти-енергийните системи и да ни осигури конкурентни предимства на пазара.

Нашият дизайн на акумулаторен блок от ново поколение с високоенергийни елементи установява нов стандарт за енергийна плътност на ниво пакет”, каза Саша Келтерборн, главен финансов директор в Microvast Holdings, Inc.Microvast си сътрудничи тясно с партньори от сектора на търговските превозни средства и съдейства за електрификацията им с водещи на пазара технологии за батерии. Успешното ни сътрудничество с FPT Industrial ясно показва, че сме на прав път.Microvast ще доставя акумулаторни клетки и модули от производствените си заводи, съобразно проектните изискванията на FPT Industrial, който на свой ред ще сглобява акумулаторните пакети в завода си в Торино, Италия. IVECO BUS Crossway LE Electric ще бъде представен за участие в търгове през 2022 г., като потенциалните първи доставки ще започнат от средата на 2023 г.

ИзточникIVECO
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
- Реклама -
Контакти | Турботракс България (turbotrucks.bg)

Най-четени

Последни коментари