29 септември, 2022
Устойчив транспорт
НачалоЛекотоварниe-RIFTER & e-TRAVELLER : PEUGEOT фокусира предлагането си за превоз на хора...

e-RIFTER & e-TRAVELLER : PEUGEOT фокусира предлагането си за превоз на хора върху изцяло електрически модели

PEUGEOT ускорява електрификацията си и от януари 2022 г. в Европа фокусира предлагането си за превоз на хора – въплътено от компактния Rifter и средния Traveller/Expert Combi – единствено върху чисто електрически автомобили.  Професионалистите, компаниите и семействата се възползват от най-доброто от електрическите технологии на PEUGEOT, за да превозват своите клиенти, партньори и близки в най-голям комфорт с нулеви емисии, нулев шум, нулеви вибрации, нулева миризма и нулева смяна на предавките.

PEUGEOT вече е начело на електрическата мобилност: 75% от нашите леки автомобили и 100% от нашите лекотоварни автомобили вече се предлагат с електрифицирано задвижване. През 2021 г. всеки шести автомобил, продаден от PEUGEOT в Европа е електрифициран, а през ноември този показател достигна един електрифициран автомобил PEUGEOT на всеки пет продадени. Това показва, че ние в PEUGEOT имаме правилната оферта за нашите клиенти и че търсенето на електрифицирани превозни средства постоянно нараства с бързи темпове”, казва Линда Яксън, главен изпълнителен директор на марката PEUGEOT

С място за 5 или до 7 пътници, PEUGEOT e-Rifter е оборудван с електромотор с мощност 100 kW/136 к.с. и литиево-йонна батерия с капацитет 50 kWh, позволяваща пробег от 280 км (според цикъла WLTP).

Що се отнася до PEUGEOT e-Traveller, той се предлага с три дължини на каросерията и с избор от две батерии с капацитет 50 и 75 kWh, които захранват електромотора с мощност 100 kW/136 к.с., което дава възможност за комфортен превоз на до 9 души с пробег до 330 км (75 kWh батерия, цикъл WLTP).

За клиентите, които се нуждаят от по-прост автомобил за превоз на хора с подобен капацитет, PEUGEOT e-Expert прави споделената електрическа мобилност още по-достъпна. За да се даде възможност за по-бърза ротация на совалките или да се улесни пътуването на по-дълги разстояния, 50 kWh батерия на всички PEUGEOT превозни средства може да се зареди до 80% на обществена станция за бързо зареждане с постоянен ток само за 30 минути.

При PEUGEOT електрификацията се осъществява както под формата на plug-in хибридна технология – в SUV 3008 или във върховите модели 508 седан и SW, така и под формата на чисто батерийни конфигурации – като в e-Rifter и e-Traveller, но също и в e-208 и e-2008.

Новият 308, който току-що е пуснат на пазара, ще бъде първият PEUGEOT, който ще покаже пълния обхват на електрифицираните технологии: plug-in хибридни версии, които вече са налични от момента на пускане на пазара, и изцяло електрически версии с батерии, които ще се появят още през 2023 г. за двете версии на каросерията: седан и SW.

PEUGEOT работи и върху следващото поколение електрификация През декември 2021 г. от производствената линия слиза първият e-EXPERT Hydrogen, оборудван с технология за зареждане на горивни клетки.  Базиран на e-EXPERT, който бе избран за “Международен ван на 2021 г.”, e-EXPERT Hydrogen разполага със система за горивни клетки, комбинирана с четири резервоара за водород и plug-in батерия. Технологията за водородни горивни клетки позволява зареждане на електромобила само за 3 минути на водородна станция за зареждане. Пробегът на автомобила е 400 км (съгласно одобрението на WLTP).

ИзточникStellantis
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
- Реклама -
Контакти | Турботракс България (turbotrucks.bg)

Най-четени

Последни коментари