4 октомври, 2022
Устойчив транспорт
НачалоАвтобусиIveco Group дебютира на Миланската фондова борса с церемония по биене на...

Iveco Group дебютира на Миланската фондова борса с церемония по биене на камбаната и първи ден на търговия

N.V. (MI: IVG). Новата група е резултат от разделянето на подразделенията за търговски и специални превозни средства, задвижващи системи и свързаните с тях финансови услуги на CNH Industrial (NYSE: CNHI / MI: CNHI). В първия ден от листването на Iveco Group главният изпълнителен директор Герит Маркс удари традиционния звънец при откриването на Euronext Милано.

Дебютът на Iveco Group на фондовата борса бележи старта на стабилна и международно известна индустриална структура; независим “чист играч” с повече от 170-годишна история в индустрията чрез различните си марки. Iveco Group проектира, произвежда и предлага на пазара пълна гама от търговски и специални превозни средства и задвижващи агрегати, с подкрепата на свързаните с тях финансови услуги. От търговски превозни средства до автобуси, от пожарни автомобили и автомобили за гражданска защита до решения за задвижващи агрегати за пътни и извънпътни превозни средства, морски превозни средства и производство на електроенергия.

Iveco Group е твърдо ангажирана с иновациите и разработването на авангардни, устойчиви решения, включително задвижвания с ниски и нулеви емисии, свързани с облака системи за подпомагане на водача и изследвания на нови технологии за автономно шофиране. Групата е в състояние да предложи тези конкурентни предимства чрез създаването на иновативни и взаимноизгодни партньорства. Със своите 8 марки, 29 производствени завода, 31 центъра за научноизследователска и развойна дейност и работна сила от около 34 000 души Iveco Group присъства в цял свят със силна база в Европа.

Първи ден на търговия с акции на Iveco Group на Миланската фондова борса Euronext – Сюзън Хейууд, Герит Маркс.

По време на церемонията по биенето на камбаната Герит Маркс заяви: “Първият ден от листването ни на борсата бележи исторически етап, тъй като ставаме напълно независима компания. Искам да благодаря на нашия председател, Сюзън Хейууд, и на нашия Съвет на директорите за осъществяването на тази сделка за отделяне, както и на целия екип на Iveco Group за това, че прие предизвикателството и положи допълнителни усилия, за да го осъществи. Имаме всички предпоставки за дългосрочен успех, като започнем от солидна основа, мотивиран екип и ясна стратегия. Тези елементи ще ни позволят да действаме бързо, да въвеждаме иновации и да създаваме партньорства, за да разработваме най-добрите решения в днешната бързо променяща се среда. Освен това сме готови да се справим с глобалните предизвикателства, свързани с изменението на климата, като се позоваваме пряко на екологичните, социалните и управленските принципи на нашата обществена отговорност. Ангажирани сме да трансформираме не само дейността си, но и индустриалния си сегмент, подкрепени от нашите пионерски решения в най-модерните области на автомобилния транспорт и задвижването, включително алтернативни горива, автономно шофиране и нови бизнес модели. Целият екип на Iveco Group и аз сме дълбоко благодарни за годините, които споделихме със CNH Industrial, и сме уверени, че бившите ни колеги ще продължат да постигат решителен напредък в секторите на селското стопанство и строителството. Развълнувани сме да започнем тази следваща глава, осъзнавайки, че ще се сблъскаме с предизвикателства, но водени от ясен път и визия: започнахме пътуването си към бъдеще, изпълнено с нова енергия.

ИзточникIveco Group
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
- Реклама -
Контакти | Турботракс България (turbotrucks.bg)

Най-четени

Последни коментари