4 октомври, 2022
Устойчив транспорт
НачалоТежкотоварниDAF с нова поръчка от белгийската отбрана

DAF с нова поръчка от белгийската отбрана

В продължение на предишната си поръчка за 879 военни камиона CF със задвижване на всички колела белгийската отбрана направи нова поръчка на DAF за 9 тежки композиции от влекач и ремарке за безопасно и бързо изтегляне на превозни средства от зони на операции и конфликти. Доставката на автомобилите е планирана за 2024 г.

 Поръчката е за цялостни комбинации, състоящи се от четириосни и задвижвани на всички колела влекачи CF Military и двуосни, удължаващи се платформени полуремаркета от Broshuis. Влекачите ще бъдат оборудвани с най-модерна бронирана кабина, която осигурява максимална защита на пътниците при транспортиране и евакуация на превозни средства по време на военни операции.


Ненадминати офроуд възможности

DAF работи в тясно сътрудничество с известната компания TATRA TRUCKS в Чешката република. В резултат на това се получава уникална концепция на шасито със задвижване от световна класа, централна опорна греда и независимо окачване на полуосите. Това предлага на CF Military ненадминати офроуд възможности и изключителен комфорт за водача, дори и на най-предизвикателния терен. Евакуационните автомобили, поръчани от белгийската отбрана, ще се задвижват от 12,9-литровия двигател PACCAR MX-13 с мощност 340 kW/460 к.с.

Най-съвременните бронирани кабини ще бъдат доставени от TATRA DEFENCE VEHICLES, като се използват компоненти от кабините на произвежданата в Белгия серия DAF CF.


Поддръжка

Министерството на отбраната и DAF ще се грижат за поддръжката на военните композиции CF в тясно сътрудничество, в което решаваща роля играе професионалната дилърска мрежа на DAF в Белгия. Дилърската мрежа на DAF с повече от 1100 обекта по света е на разположение за поддръжка извън границите на Белгия, както и несравнимата услуга за пътна помощ DAF ITS. Дилърската организация на DAF може да разчита на подкрепата на PACCAR Parts за водеща на пазара наличност на части.

Много сме горди, че получихме тази втора поръчка от белгийската отбрана”, казва Хари Волтерс, президент на DAF Trucks. “Това е още едно доказателство, че DAF е способен да предоставя модерни транспортни решения и за военни приложения. Очакваме с нетърпение да предоставим уникалното качество на камионите DAF CF Military и на други въоръжени сили в бъдеще.” Новата поръчка на белгийската отбрана следва предишна поръчка от началото на тази година за доставка на 879 превозни средства 4х4 и 8х8 между 2022 и 2025 г.

ИзточникDAF Trucks
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
- Реклама -
Контакти | Турботракс България (turbotrucks.bg)

Най-четени

Последни коментари