29 септември, 2022
Устойчив транспорт
НачалоКомпанииIVECO и Plus обявиха пилотен проект за автономни камиони в Европа и...

IVECO и Plus обявиха пилотен проект за автономни камиони в Европа и Китай

IVECO се присъедини към Plus, глобален доставчик на технологии за самоуправляващи се камиони, като техен европейски партньор за стартиране на пилотен проект в Европа и Китай, за да започне валидирането и интегрирането на технологията за автономни камиони на Plus с последното поколение тежкотоварни камиони S-WAY на IVECO.

Това първо съвместно изпитване ще тества и демонстрира работата на интегрираната система на Plus в камиона IVECO S-WAY в широк спектър от среди и условия на шофиране. Това ниво на всеобхватно изпитване, при което се използва както решението PlusDrive с водач на борда (т.е. с водач на борда), така и технологията за автономно управление от ниво 4, ще помогне за събирането на данни и валидирането на дизайна, неразделна част от автономни S-WAY.

Марко Ликардо, назначен за главен директор по технологиите и цифровите технологии на Iveco Group, заяви: “Като единствената технологична компания за автономни камиони, която вече е започнала да доставя търговски продукт на клиенти в сектора на тежкотоварните превози, Plus е разработила ясна и убедителна стратегия за пускане на пазара първо на решение с водач, а след това на автономен камион от ниво 4. Това е в съответствие с нашата ориентирана към клиентите визия за по-автоматизиран и безопасен камион, целящ подобряване на производителността и намаляване на оперативните разходи.” “Винаги сме подчертавали необходимостта от обширни тестове, за да се потвърди, че една система за автономно управление е в състояние да се справи с различни метеорологични условия, терени и сценарии на шофиране. Този пилотен проект ще ускори усилията ни за започване на производството на автономни камиони, които съчетават готовата за производство, високопроизводителна технология за автономно управление на ниво 4 на Plus с дълбокия инженерен опит на IVECO и фокуса върху безопасността и устойчивостта”, каза Шон Кериган, главен оперативен директор и съосновател на Plus.

ИзточникIVECO
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
- Реклама -
Контакти | Турботракс България (turbotrucks.bg)

Най-четени

Последни коментари