4 октомври, 2022
Устойчив транспорт
НачалоЛекотоварниСтарт на поръчките за новият Opel Combo-e Cargo

Старт на поръчките за новият Opel Combo-e Cargo

Новият Opel Combo-e Cargo вече е наличен за поръчка. Например в Холандия, където цените на електрическото лекотоварно превозно средство (LCV) от германския автомобилен производител започват от атрактивните 27 599 евро (без ДДС). В допълнение към водещите в класа обеми на товари и полезен товар (съответно до 4,4 кубически метра и до 800 кг), изцяло електрическият компактен микробус предлага места за до четирима пътници плюс водач във версия на микробус. В зависимост от начина на шофиране и други условия, новият Combo-e Cargo може да измине до 275 км с едно зареждане на своята 50 kWh литиево-йонна батерия (WLTP). Клиентите могат да “заредят” батерията до 80% за около 30 минути на обществени зарядни станции.

Точно като отличените с награди модели Combo с бензинови и дизелови двигатели, компактният микробус с нулеви емисии също не прави компромиси по отношение на функционалността, комфорта или безопасността. Пълното портфолио от водещи в класа технологии и системи за подпомагане започва от предупреждение за сънливост на водача и разпознаване на пътни знаци до предупреждение за сблъсък, с защита за пешеходци и автоматично аварийно спиране. Особено важно за безопасността на другите участници в движението е Surround Rear Vision, който помага да се предотвратят инциденти с велосипедисти и пешеходци при завой вдясно. Две камери осигуряват видимост отзад и отстрани.

Combo-e Cargo е идеалният избор на електрически автомобил с нулеви емисии за тези, които предпочитат “екологична мобилност”, като например малките предприятия и частния бизнес, особено при дейност в градски райони.

Предлага се в две дължини. Вариантът с дължина 4,40 метра има междуосие от 2785 милиметра, може да превозва предмети с дължина до 3090 мм и има обем на товари до 3,8 м3. Дългият 4,75 метра XL вариант има междуосие от 2975 мм и товарен обем до 4,4 м3, който може да побере предмети с дължина до 3440 мм.

Новият Combo-e Cargo може да превозва полезен товар до 800 кг и притежава теглещ капацитет до 750 кг, което го прави водещ в своя сегмент.

В зависимост от предлагането на местния пазар, Combo-e Cargo може да превозва и хора. Въз основа на изключително дългия XL-вариант, версията на микробуса удобно побира до четирима пътници, както и водача, докато товарът или оборудването са безопасно прибрани зад преградната стена (с капак за транспортиране на особено дълги предмети).

Електрическа задвижваща система: Перфектна за градска среда и извън градски път

Благодарение на мощност от 100 kW (136 к.с.) и 260 Nm въртящ момент от електрическата задвижваща система, Combo-e Cargo е идеален не само за градска среда, но и за извън града. В зависимост от варианта на модела, той може да ускори от нула до 100 км/ч само за 11,2 секунди, като електронно управляваната максимална скорост е 130 км/ч. Сложна регенеративна спирачна система с две настройки, допълнително увеличава ефективността.

Готов за всичко: Разнообразието от опции и услуги премахва притеснението свързано със зареждането

Combo-e Cargo е готов за различни енергийни инфраструктури и опции за зареждане, вариращи от кутия за стена до бързо зареждане или дори кабел за зареждане от домашен щепсел, ако е необходимо. Използвайки 100 kW DC обществена станция за зареждане, зареждането на 50 kWh батерия до 80 % отнема само около 30 минути.

Професионалистите, които се нуждаят от допълнителна сигурност при шофиране в различни настилки, в това число кал, пясък или сняг, могат да настроят Combo-e Cargo с пакета за типа на работната площадка и електронната система за контрол на сцеплението IntelliGrip. Новият Combo-e Cargo се присъединява към Vivaro-e като най-новият член на изцяло електрическото семейство лекотоварни автомобили на Opel. Следващият нов модел, новият Movano-e, също ще пристигне тази година, което означава, че цялото портфолио от леки търговски автомобили на марката ще бъде електрическо до края на 2021 г. Opel ще предложи електрифицирана версия на всеки лек автомобил и лекотоварен автомобил до 2024 г.

ИзточникStellantis
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
- Реклама -
Контакти | Турботракс България (turbotrucks.bg)

Най-четени

Последни коментари