30 септември, 2022
Устойчив транспорт
НачалоКомпанииБош Инженеринг Център София подкрепя Фондация „Нашите недоносени деца“

Бош Инженеринг Център София подкрепя Фондация „Нашите недоносени деца“

Дарението ще послужи за закупуване на медицинска апаратура за 7 неонатологични отделения, осигуряване на „Дневник за герои“ на над 700 семейства и създаване на информационна онлайн платформа

София – Бош Инженеринг Център София подкрепя Фондация „Нашите недоносени деца“, която се застъпва за правото на най-висок стандарт на грижа за недоносени бебета и техните семейства. Дарението в размер на близо 50 000 лв. ще послужи за закупуване на техника и медицинска апаратура за 7 неонатологични отделения в болници в страната и създаването на информационна онлайн платформа, която дава актуална, достоверна и навременна информация. С подкрепата на Центъра, ще бъдат осигурени и информационни дневници („Дневник за герои“) на над 700 семейства на недоносени бебета в страната.

Фондация „Нашите недоносени деца“ е първата неправителствена организация, създадена в подкрепа на българските недоносени деца и техните семейства. Зад мисията на фондацията стои стремежът преждевременно родени бебета да получат най-добрата грижа – от раждането си, по време на болничния им престой и след изписването. Организацията цели да осигури социална и терапевтична подкрепа, а също и необходимата информация за бъдещите и настоящите родители.

През изминалата година Фондацията е подкрепила над 300 семейства, чиито бебета са се родили преждевременно или с влошено здравословно състояние, и е осигурила над 1200 терапевтични сесии и повече от 500 безплатни дистанционни консултации. Мисията на Фондацията съвпада с визията и ценностите на Центъра да осигурява сигурна и спокойна семейна среда. Дарението е част от цялостната стратегия на компанията да подкрепя социално отговорни инициативи, организации и значими каузи.

СВЪРЗАНИ СТАТИИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Реклама -
Контакти | Турботракс България (turbotrucks.bg)

Най-четени

Последни коментари