4 октомври, 2022
Устойчив транспорт
НачалоЛекотоварниOpel увеличи продажбите на лекотоварната си гама в цяла Европа

Opel увеличи продажбите на лекотоварната си гама в цяла Европа

Opel значително увеличи продажбите на своите лекотоварни автомобили в Европа през първите 11 месеца на 2021 г. В сравнение със същия период на миналата година продажбите са нараснали с 12,1% до около 100 000 единици. Високите резултати на важни пазари като Германия (+9,0%), Великобритания (+8,1%), Франция (+25,2%) и Испания (+6,0%) допринасят значително за това развитие.

Ръстът в продажбите на електрическия Vivaro-e на Opel и Vauxhall в периода януари – октомври е голям. В Европа Vivaro-e води в D сегмента с 21% дял от пазара. В общото класиране на всички електрически лекотоварни превозни средства той заема убедително третото място. Във Великобритания Vivaro-e държи пазарен дял от почти 50% в сегмента. В Германия Opel Vivaro-e достигна трето място в топ класацията. Засилен интерес се наблюдава и към наскоро представеният Combo-e.

Нашата гама лекотоварни автомобили се представя много добре на пазара и е с потенциал за постигане на още по-добри резултати.”, заяви главният изпълнителен директор на Opel Уве Хохгешурц. “Сега, когато всичките ни модели LCV – Opel Combo-e, Vivaro-e и Movano-e – са налични и в електрически вариант, без отделяне на вредни емисии в атмосферата, ние очакваме да привлечем още по-голям интерес.

Лекотоварните автомобили на Opel са високо ценени от клиентите и признати от медиите. Opel Combo през 2019 г. и Opel Vivaro-e през 2021 г. бяха избрани за “Ван на годината” от международно жури от експерти. Друг голям почитател на електрическите микробуси произведени в Рюселсхайм е легендата на алпинизма Райнхолд Меснер, който използва Opel Zafira-e Life и Opel Vivaro-e за превоз и доставки.

В момента клиентите са особено заинтересовани от електрическия модел Vivaro-e. Vauxhall, представителят на Opel във Великобритания, вече е подписал договори за 3000 акумулаторни електрически автомобила Vivaro-e с компанията British Gas и за още 655 автомобила със сервизната компания Mitie. В Германия регистрациите на Combo са се увеличили с 27% в сравнение със същия период на миналата година, отбелязвайки най-високият ръст на продажби на лекотоварната гама на Opel.

В допълнение към компактния Combo и средноразмерния ван Vivaro, Opel предлага и големия ван Movano и като електрически вариант Movano-e, който както и при останалите електрифицирани модели гарантира пълна функционалност и обем на товарене, както при конвенционалните автомобили. Opel е първият бранд, който предлага пълната си гама лекотоварни автомобили в електрически вариант, които могат да бъдат поръчани.

ИзточникStellantis
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
- Реклама -
Контакти | Турботракс България (turbotrucks.bg)

Най-четени

Последни коментари