4 октомври, 2022
Устойчив транспорт
НачалоКомпанииПоловин милион автомобили произведени в завода Leyland Trucks

Половин милион автомобили произведени в завода Leyland Trucks

Британският производител на цялата гама тежкотоварни автомобили DAF, Leyland Trucks отбеляза 500 000-ния автомобил слязъл от производствената линия. Това се случи на специална церемония състояла се в завода на DAF, при което юбилейният 16-тонен LF 210 бе предаден на компанията Minoli.

DAF LF 210 – първият от четирите нови товарни автомобила за Minoli – водещ вносител и дистрибутор на италианска керамични плочки. Два от автомобилите са комплектувани с двигател PACCAR PX-5 с мощност от 210 к.с. и пневматично задно окачване за превоз на порцелан от най-висок клас. Minoli с щаб-квартира и център за дистрибуция в Оксфорд и шоуруми в Лондон, вече почти 40 години използва камионите на компания DAF.

На предаването участваха Управителят на Minoli Джонатан Миноли, Маркетинг мениджърът на DAF Trucks UK Фил Мун и Оперативният директор на Leyland Trucks Фил Джонс, а също и представители на дилъра на DAF – HTC от Лондон.

DAF LF – най-популярният товарен автомобил за дистрибуция

Вече няколко десетилетия компанията Minoli избира продукцията на DAF от лондонския дилър HTC Group, получавайки надеждни превозни средства, създадени по поръчка, за да отговорят на взискателните и често променящи се нужди на компанията. Увеличеното търсене на продукцията Minoli, стремежа към постоянно повишаване на ефективността и съгласуваните усилия за съкращаване на емисиите налагат циклични инвестиции за разширение и модернизация на автопарка. С тази нова поръчка “флота” на компанията Minoli ще наброява 14 товарни автомобила DAF. Част от причините изборът да падне на LF, най-популярният във Великобритания товарен автомобил за регионални превози се обяснява с водещата в класа товароподемност на LF, комфорт за шофьора, както и изключителната управляемост и неповторима маневреност.

Произведено в Британия

Ние, като компания и като фамилия, бяхме поласкани от поканата за тържествената церемония в Leyland Trucks за отбелязването на този знаменателен връх в историята на компанията” – коментира Джонатан Миноли. “Ние се гордеем, с това, че нашите камиони са произведени във Великобритания и поддържаме британската промишленост. Вече 40 години сме постоянни клиенти на DAF и нашите отношения с бранда се изградени на качество и надеждност, които на свой ред ни позволява да удовлетворяваме потребностите на нашите клиенти ден след ден, година след година.

Заводът в Leyland е построен през 1979 г., а стартът на производството е даден през 1980 г. Днес Leyland Trucks заема територия от 86 акра, с 93 000 квадратни метра покрити производствени площи. В състава на компанията наброяваща 1000 души има няколко служители от четвърто и пето поколение. Настоящата гама автомобили произвеждани в завода включва серията LF, CF и XF, а вече и следващото поколение на DAF XF, XG и XG+ – носители на престижната награда “International Truck of the Year 2022”.

СВЪРЗАНИ СТАТИИ
- Реклама -
Контакти | Турботракс България (turbotrucks.bg)

Най-четени

Последни коментари